Esimestel päevadel ma teele mett ei ole lisanud, kuid leidsin, et olen selle edaspidi ära teeninud. Seega sai esimest juubelit tähistatud korraliku šopinguga. Lisaks lubasin endale veel ka seda luksust, et käisin „väljas söömas“. Nimelt on biomarketis ka restorani osa, kus pakutakse erinevaid ökomahlasid. Proovisin astelpaju-porgandi-apelsini segumahla. Tundus nagu maailma parim mahl.

Kommentaariumist torkas silma tähelepanek, et ka kõik hügieenitarbed sisaldavad keemiat ning ei tohiks ju ka neid tarbida. Infoks nii palju, et kõik hügieenitarbed on samuti võimalik saada ökoloogiliselt puhtana. Hambapasta ei maitse küll nõnda hästi kui mõni igapäevaselt tuntud bränd, kuid puhastusfunktsioon on sama hea.

Mis võib-olla veel selgitamist vajab, on mõisted nälg ja isu. See, mis mind tabas üleeile ei olnud mitte nälg, vaid kõige ehedamat sorti isu ja soov süüa midagi, mis varasemalt minu lemmikroogade hulka kuulus. Nälg väljendab pigem tunnet, mil tühi kõht endast märku annab, kuid isu võib tekkida ka täiskõhuga.

Eile hommikul võtsin sisse ka glaubrisoola, kuid tuleb tunnistada, et saak oli kesine. Ilmselt ei olegi soolestikus enam palju kraami, sest enamus tuleb ju teisi kanaleid pidi välja. Seega tuleb nentida, et sooled on tühjad ja kaalualanemine on kõik rasvadepoode arvelt. Täna hommikul oli kaalunumber juba 61,9 kg. Seega on pärast kümmet päeva paastumist olnud kaalulangus 4,2 kilogrammi, mis teeb keskmiselt 420 grammi päevas — see on ka paastumisteemalises kirjanduses mainitud keskmise kaalukaotuse määr. Samuti on kahanenud kõik ümbermõõdud paari sentimeetri võrra. Riided on märgatavalt suureks jäänud.

Samuti eksperimenteerisin ka supi osas. Kuna ma ostsin endale suure paki tomateid, siis otsustasin nendest valmistada tomatisuppi. See supp tuli aga oodatust kordades palju maitsvam. Ning andis mulle piisavalt põhjust täna muid köögivilju ostma minna, et siis homme endale mõnda muud maitsvat leent valmistada.

Avastasin ka selle, et olen muutunud nüüd tahkele toidule immuunseks. Alates kolmapäevast on minu juures ka minu elukaaslane, kes toitub täiesti normaalselt või lausa ekstreemselt. Külmkapist võib leida alates salaamist kuni koogini kõike. Samuti on köögikapis šokolaadi ja vahvleid. Tuleb tunnistada, et alguses oli ikka kiusatus, kuid nüüd piisab sellest, et nuusutan vaid toitu ja saan oma maitseelamuse ka sellest.

Täna võtsime ette ka suurema jalutuskäigu, sest lubasin endale ja kõigile kaasaelajatele, et hakkan end rohkem liigutama. Ilmad on selleks eriti soodsad, sest päike paistab soojalt ning temperatuur on +10 kraadi ümber. Korralik soe kevadilm.

Enesetunne on imeline ja teise paastuveerandi algus igati positiivne. Tahtejõud on pandud proovile ja katse siiani edukalt läbitud.

Edasi samas vaimus!