Mind huvitab hoopis, et kes on teie pere logistikapealik?

Olen nüüdseks teist aastat oma kirjastuse omanik ja mõned kuud olen endale lõpuks ka palka maksnud. See tähendab, et nüüd tunnen tõesti, et mul on kodune töökoht. See on vajalik, sest kõik meie neli last peavad saama hommikul kooli-lasteaeda, päeval huviringidesse, õhtul lasteaiast või huviringidest koju. Tõsine logistika ülesanne kõrgemale tasemele.

Siiani kuulen tihti ahastamise sarnast kiitmist, et kuidas ma ikka nii saan — töötada nelja lapse kõrvalt kodus, nii et tegelikult pole teada, millal ja kui palju raha sisse tuleb. Mina küsin hoopis- kuidas on võimalik kellast kellani töötades kõik lapsed õigel ajal õigesse kohta saada? Ehk siis minu jaoks on kirjaniku ja kirjastajana töötamise olulisim põhjus see, et mul on selleks oskused ja anded ning see on töö, mis mulle meeldib. Peaaegu sama oluline on aga, et just selline elustiil võimaldab nelja lapsega pere logistikapealikuna töötada.

Igapäevane elu näebki kooliperioodil välja selline, et hommikul tuleb kõik kooli-lasteaeda viia, mõnel päeval läheb vanim koolist ise muusikakooli või pikapäevarühma. Kui on aga tantsutrenn linnas, siis võtan poisi pärast kooli peale ja sõidame linna. Mõnel päeval tuleb seejärel väiksed lasteaiast koju viia. Seejärel suurim muusikakooli. See tähendab, et minu tööpäev kirjaniku ja kirjastajana on hommikul umbes üheksast lõunani. Siis olen logistikapealik. Õhtune tööaeg hakkab pärast laste uneaega.

Kindlasti on meie pere jaoks logistikaülesanne keerulisem, kuna oleme valinud luksusliku elu maal, kus pole ühistransporti. Samas tean, et ega seegi alati ei päästaks.

Hiljuti veetsin palju aega koos vahva perekonnaga, kus on neli last suureks kasvatatud ja kõik logistika ülesanded edukalt läbitud. Nemad meenutasid seda aega heldinult, sest nüüdseks on lapsed kõik oma aladel edukad ja kasutavad õpitut täiel määral. Minu jaoks oli väga toetav kuulda pereisa lugusid sellest, kuidas ta kaks tundi lapse tantsutrenni ajal autos magas või kuidas üks lapsevanem viis lapsed trenni ning teine korjas mõned tunnid hiljem peale.

Logistikapealiku ülesande teeb lihtsamaks ka teadmine, et tegelikult on see nii lühike aeg, kui vähemalt üks lapsevanematest ennast lolliks saab sõidutada. See haridus ja oskused aga jäävad lapsele kogu eluks.

Millised on aga teie imelised nipid, kuidas laste koolid-lasteaiad-trennid-huviringid kõik transpordiga õigeaegselt teenindatud saaks? Jagage oma logistikapealiku nippe.