Pane paika oma eelarve

Kodukinosüsteem ei ole harilikult odav seade. Erinevate funktsioonide olemasolu määrab suuresti ka selle hinna. Seetõttu tasub juba varakult paika panna summa, mille oled nõus seadeldisele kulutama. Ära mata lootust ka siis, kui eelarve ei ole parasjagu piisavalt suur. Näiteks tasub ringi vaadata e-poodides, kus on samade seadmete hinnad tihtipeale tunduvalt soodsamad kui tavakauplustes.

Arvesta kodukino valimisel oma toa suurusega

See aitab leida tasakaalu unelmate ja reaalsuse vahel. Kui tuba on väike, ei tasuks endale soetada kõige võimsamat kodukinosüsteemi. Samuti püüa leida tasakaal pildi ja heli vahel – kui üks on märksa võimsam kui teine, torkab see filmide vaatamisel ja nautimisel oluliselt silma.

Kodukinosüsteemi valides otsusta, kas soovid filme nautida teleriekraanilt või projektorilt. Otsustamisel tuleks arvestada ka ruumi suuruse ja heledusega. Keskmises või väikeses päikesepaistelises ruumis on projektorilt saadete vaatamine ebamugav. Ent suures ja avaras toas, kus on võimalik tuba ka pimendada, on efekt väga võimas. Telerit valides on samuti oluline toa suurusega arvestada. Vaatamise kaugusest oleneb ka teleri diagonaali suurus. Tasub meelde jätta, et suur teler ei tähenda alati kvaliteeti. Väikeses ruumis ei ole suurt telerit sugugi mugav vaadata. Ühtlasi põhjustab liiga lähedalt teleri vaatamine vesiseid või valutavaid silmi.

Muide, ära unusta kvaliteetset helisüsteemi. See on eriti oluline filmi või spordiülekannete vaatamisel.

Filmid DVD-lt või arvutist?

Kodukinosüsteem on traditsiooniliselt ikka DVD-mängijaga koos käinud. Tehnoloogia aga areneb ja järjest mugavamaks on muutunud filmide vaatamine hoopis arvuti vahendusel. Teinekord on võimalik filmi vaadata ka nutitelefonist või tahvelarvutist, eriti kui need on sama tootja seadmed või kodukinosüsteemiga ühilduva tarkvaraga. Sellisel juhul ei olegi tarvidust DVD-mängijat soetada ja on võimalik osta sellevõrra parem audio- või helitehnika.

Jaga
Kommentaarid