Niisiis, siin on tegevused, mis võivad fotograafe ärritada:

1. Kui soengu ja meigi peale läheb plaanitust kauem aega ning ülejäänud päeva ähvardab seetõttu kaos

Selge on see, et ükski pruut ei taha oma pulmas välja näha nagu tont, aga helge ja ladusa pulmapäeva nimel tasub iluprotseduuride peale kuluva ajaga veidi koonerdada. Veel tasub pruutpaaril aja kokkuhoiu mõttes fotograafile eelnevalt teada anda ka kohad, kus end pildistada soovitakse. Kõik ikka selle nimel, et pulmapäev kulgeks rahulikult ning ilus päev oleks veelgi ilusam!

2. Kui pruut otsustab end ise meikida

Kui pruut just elukutseline meikar pole, siis tähtsa päeva puhul tuleb alati eelistada professionaale, et mitte välja näha nagu... tont! Fotograafid kasutavad pildistamisel mitmeid abivahendeid nagu erivalgus, peegeldus jms, mis panevad pruudi näo teistmoodi kumama. Isetehtud meigi puhul võib tulemus olla rabav, kuid kahjuks mitte positiivses mõttes.

3. Fotokräššimine

Teate küll neid inimesi, kes suurest uudishimust, kohmakusest või ruumitaju puudumisest igale poole pisut ette jäävad. Neid leidub ka pulmas ja fotograafid neid oma objektiivi ees näha ei taha.

4. Hobipiltnikud, kes klõpsutavad pilte fotograafi selja taga

Tark fotograaf palub hobipiltnikel mängu astuda alles siis, kui "päris" pildid on ära tehtud. Vastasel korral võib juhtuda, et pruutpaari tabavad fotosähvatused mitmest erinevast suunast ning paarike ei tea, kuhu vaadata või vaatab sootuks kõõrdi.

5. Kui pruutpaar hoiab kokku pulmakorraldaja pealt või kui pulmakorraldaja küll on olemas, aga ei tee oma tööd

Pulmakorraldajad on abimehed, kes säästavad pruutpaare kõigest maisest ning lasevad neil sel ilusal ja kordumatul ajal olla ebamaised. Teisisõnu, pulmakorraldajad on need, kes tegelevad korraldusliku virvarriga ja teevad seda laitmatult. Kahjuks on olemas ka libapulmakorraldajad, kes võtavad hea meelega tasu vastu, kuid tegelikkuses ei tee suurt midagi.

6. Kui suur osa fotograafi päevast möödub autos

Mitte ühelegi fotograafile ei meeldi, kui ta peab kõige valgema ja pildistamiseks sobivaima osa päevast autos veetma, et sõita näiteks kirikust peopaika.

7. Kui pruut kannab õlapaelteta kleiti

Õlapaelteta kleit võib peigmehele ahvatlev ju olla, aga kindlasti ei meeldi selline kleit fotograafile. Väidetavalt peab fotograaf suure osa pilte kustutama, sest pruut on tabatud hetkedel, kui ta ennastunustavalt kleiti ülespoole sikutab.

8. Kui pruut kannab päev läbi kõrgeid kontsi

Kindlasti on maamuna peal väga palju naisi, kes on võimelised silmagi pilgutamata kõrgetel kontsadel mägironima, rääkimata pulmamaratoni läbitegemisest. Enamus naisi tunneb siiski päev läbi kontsadel viibimisest suurt väsimust ja küllap isegi tülgastust. Siinkohal lihtne nipp pruudile - kanna pulmapäeval asjalikke toiminguid tehes madalaid kingi ning altari ette ja pildistamistele ilmu kõrgetel kontsadel sellise näoga, nagu nad oleksid sul terve päev jalas olnud.

9. Kui pruudil on loor, aga ta ei oska seda välja kanda

Pruudiloor võib osutuda vägagi tülikaks aksessuaariks, kui kõik tahavad sind kallistada, sinuga koos pilti teha või kui see pidevalt kellegi talla all pidama jääb. Et pulmarituaalid väärikalt läbi teha, peaks pruut moekunstnikul paluma loori võimalikult ohutuks teha ning kindlasti tasub loorikandmist eelnevalt ka harjutada.

10. Kui pruudile kleidi selga aitamine osutub plaanitust keerulisemaks

Kui pruut vajab kleidi selgapanemisel abi, siis tasub kindlasti enne õiget päeva teha kleidiproovi, et vältida pulmapäeval kaost ja ootamatuid olukordi.

11. Kui pruutpaar oma pulmas ei tantsi

Võib-olla tõesti on mõned paarid väga häbelikud ja keelduvad tantsimast, kuid hea pildimaterjali nimel tasub vähemalt natukenegi tantsivate külaliste vahel hõljuda.

Allikas: Woman's Day