Kui valmistad kuumi jooke mahlast ja veinist, siis hoidu nende keetmisest: pigem kuumuta neid keemiseni ja jäta siis kas tõmbama või alanda kuumus nii madalaks, et jook ei kee, vaid on lihtsalt kuum.

Katseta erinevate mahladega: tõsta sahvririiulilt nüüd välja näiteks õuna-, kirsi-, vaarika-, mustasõstramahl, aga ka eksklusiivsed pudelid ebaküdooniasiirupi või muude haruldustega sobivad hästi glögidesse maitseid timmima.

Alkohoolsetest jookidest sobivad glögi põhjaks hästi mahlased punased veinid; ka valge vein ning naturaalne siider on vürtsidega ülemaitsestatult kuumana vägagi võluvad.

Vürtsipakkidest hoia käepärast kaneelikange, tähtaniisi, kardemoni, nelgiterasid, vürtsiterasid, kadakamarju, kuivatatud ürte, ingverit ja mitmeid muid lisandeid, mille abil võid ise põneva kuuma joogi valmis segada.

Kuivatatud puuvilju-marju on meil saada palju ja huvitavaid — ole originaalne ja lisa glögisse kuivatatud kirsse, jõhvikaid, alõtšatükikesi, mangoviile jms.

Head katsetamist!

Loe veel nippe, kuidas endale kodus head ja paremat valmistada, ajakirja Oma Maitse detsembrinumbrist!