Sel aastal üle hulga aja Eesti laulul Eurovisionile kandideeriv Airi Vipulkumar Kansar, keda paljud mäletavad kantri- ja poplaulja Airi Ojametsana, kutsus Publiku lahkesti oma armsasse kodukööki, kus praktiliselt ööpäevaringselt mürisevad köögikombainid, mahlapressid ja blenderid. Airi nimelt on mahlausku ning seetõttu koosnes kaks kolmandikku meie ninaesisest värskelt pressitud mahladest. Nagu kord ja kohus - magusast ja soolasest.
Läksime Airi juurde kahe üüratu Stockmanni toidukotiga ning lahkusime täis kõhtudega. Tõsi, ühtegi rooga päris söögiks pidada ei saa, sest mitmest kilost köögiviljadest sai mõned klaasid vitamiinidest pungil mahla ning Vipuli tehtud rooga nimetas Airi ise "parajaks õlle kõrvale võtta".
Nimekiri, mis meile poodi kaasa anti, oleks pidanud sisaldama veel kahte toitu, ent arvestades, et me niigi veetsime Kansarite pere seltsis aega peaaegu keskööni, oleks nende toitude valmistamine ilmselt liiast olnud. Olgu retseptid sellegipoolest ära toodud.
Airi soolane mahl
3 potsikut spinatit
3 avokaadot
1 teelusikas spirulina või chlorella pulbrit
8 tomatit
2 suurt kurki
1 pakk sellerit
1 suur väi kaks väikest sibulat
Airi magus mahl
3 kilo punaseid viinamarju
korralik käntsakas ingverit
3 granaatõuna
2 mangot
2 banaani