KÖÖGIVALLUTUS: Airi Vipulkumar Kansari köök täitus värskete smuutide ning hullutavate India aroomidega

 (32)

Sel aastal üle hulga aja Eesti laulul Eurovisionile kandideeriv Airi Vipulkumar Kansar, keda paljud mäletavad kantri- ja poplaulja Airi Ojametsana, kutsus Publiku lahkesti oma armsasse kodukööki, kus praktiliselt ööpäevaringselt mürisevad köögikombainid, mahlapressid ja blenderid. Airi nimelt on mahlausku ning seetõttu koosnes kaks kolmandikku meie ninaesisest värskelt pressitud mahladest. Nagu kord ja kohus - magusast ja soolasest.

Läksime Airi juurde kahe üüratu Stockmanni toidukotiga ning lahkusime täis kõhtudega. Tõsi, ühtegi rooga päris söögiks pidada ei saa, sest mitmest kilost köögiviljadest sai mõned klaasid vitamiinidest pungil mahla ning Vipuli tehtud rooga nimetas Airi ise "parajaks õlle kõrvale võtta".

Nimekiri, mis meile poodi kaasa anti, oleks pidanud sisaldama veel kahte toitu, ent arvestades, et me niigi veetsime Kansarite pere seltsis aega peaaegu keskööni, oleks nende toitude valmistamine ilmselt liiast olnud. Olgu retseptid sellegipoolest ära toodud.

Airi soolane mahl
3 potsikut spinatit
3 avokaadot
1 teelusikas spirulina või chlorella pulbrit
8 tomatit
2 suurt kurki
1 pakk sellerit
1 suur väi kaks väikest sibulat

Airi magus mahl
3 kilo punaseid viinamarju
korralik käntsakas ingverit
3 granaatõuna
2 mangot
2 banaani

Vipuli plönnid ehk juustu pakoda:
50 g maisijahu
500 g kikerherne jahu
100 grammi kitsejuustu
2 väikest sibulat
peotäis värsket koriandrit
2 keskmist kauna rohelist tšillit
100 g ingveri-küüslaugu pastat
50 g chat masala maitseainet
250 g maitsestamata jogurtit
pool liitrit piima
1 liiter õli friteerimiseks

Loe veel

Vipuli imeline magustoit

1 kg ghee (kooritud või)
1 kg mannat
200 g india pähkleid
200 g rosinaid
1 purk kondentspiima
2 greipi
1 kilo pruuni suhkrut
1 liiter karamellijäätis

Vipuli spinati sabhji

1,5 kg värskeid spinatilehti
200 g värsket tilli
1 paprika
pool kilo kartuleid
50 g sinepiseemneid
50 g köömneid
50 g koriandripulbrit
pool kilo tomateid
200 g sibulat
4 keskmist rohelise tšilli kauna
50 g garam masala maitseainet
1 liiter õli friteerimiseks

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare