Eestis on üldised toidu märgistamise nõuded, mille kohaselt kõik piimarasva baasil valmistatud jäätised kannavad üldtuntud nimetust koorejäätis. Ilma vastava märgistuseta jäätised võivad sisaldada taimseid rasvu ning neid kutsutakse tihti lihtsalt jäätisteks.

Tihtilugu tuleb jäätisega kaasa ka mitmeid lisandeid — vahvel, glasuur, keedised, šokolaad jne. Need lisandid võivad sisaldada taimseid rasvu, kuid see ei muuda jäätise enda koostist. Seega on oluline jälgida pakendi märgistust ning vaadata just jäätise enda koostist. Kui tegu on koorest jäätisega, võid kindel olla, et tegu on mõistliku maiusega.


Plombiiri loetakse kõige rasvasemaks jäätiseks, seetõttu on ta kõige kooresem ning tihtilugu peetakse teda ka kõige maitsvamaks. Piimarasva sisaldus plombiiris on üle 10 %. 100 g energiasisaldus, sõltuvalt jäätisest, 220-240 kcal. Tihti nimetatakse ka polmbiirjäätiseid koorejäätisteks.


Koorejäätis on jäätis, mille rasvaprotsendiks loetakse 7-10%. See tähendab, et 100 g energiasisaldus on umbes 180 kcal. Kalorsus sõltub kasutatud lisanditest — pähklid, šokolaad, rosinad.


Piimajäätised on jäätistest madalaima rasvaprotsendiga, piimarasva sisaldus on nendes 4-6%.


Mahlajäätised ehk „mahlajääd” on külmutatud rasvavabad jäätised. Põhikomponentideks on mahl või mahlast valmistatud segu, suhkur, siirup, emulgaator-stabilisaator, põhikomponendina kasutatakse ka erinevaid teesid, nt. rohelist teed.


Sorbett ja šerbett - esimene neist on mahlast või mahlasegust rasvavaba vahustatud, külmutatud toode. Teine erineb esimesest väikese rasvasisalduse poolest, enamasti jääb see 2-4% vahele.


Jogurtijäätise valmistamiseks lisatakse jäätisesegule baktereid sisaldav juuretis. Kui vajalik happesus on saavutatud, valmistatakse saadud jogurtist vahustamise ja külmutamise teel jäätis. Toodet saab valmistada ka valmisjogurti lisamise teel.