Tunne oma kaamerat

Hea kalamees tunneb oma õnge, kapten laeva ja piloot lennukit. See tähendab, et võiksid olla teadlik oma kaamera võimalustest ja erinevatest nüanssidest. Selleks võta aega ja loe kaamera kasutusjuhendit. Uuri ka internetist selle mudeli kohta käivaid hinnanguid ja tagasisidet, mis aitaksid mõista, mil moel on võimalik oma kaameraga kõige praktilisemalt ümber käia. Juhendite lugemine on eriti kasulik, sest peale salvestamise ja pausile vajutamise on seadmel veel palju funktsioone, mis muudavad filmimise ladusamaks ja kvaliteetsemaks.

Ole kõigeks valmis

Puhkusemeeleolu võib rikkuda koju jäänud kaameralaadija, väikese mäluga kaart või ootamatul hetkel tühjaks saanud aku. Seetõttu võta endaga alati ühes lisaaku ja -laadija, mis on suureks abiks ootamatustes. Samuti võiks endale varuda mitu mälukaarti, kui tead juba eelnevalt, et kavatsed kaamerat pidevalt kaasas kanda ning palju pilte ja videoid salvestada.

Kasuta statiivi

Filmimisel ei pruugi sellest aru saada, kuid meie käed kipuvad värisema. Seda eriti juhul, kui kaamera on raske. Seetõttu võiks endale muretseda statiivi. Stabiilse kaameraga on võimalik pildistada ja filmida tunduvalt parema kvaliteediga. See on esimene samm professionaalsuse suunas. Statiive on igas hinnas ja igaüks leiab endale taskukohase mudeli.

Tähelepanu valgusallikatele

Ühtlasi on väga oluline valgustus. Pimedas toas filmides jääb pilt udune ja tume. Seega, kui soovid tubastes tingimustes filmida, tuleks süüdata kõik valgusallikad, nii laua-, lae- kui ka seinalambid, laternad, mööbli LED-valgustus jms, et vähendada varje ja pimedust. Sel moel on võimalik jäädvustada tunduvalt kvaliteetsemat videot. Parim aeg ja koht filmimiseks on loomulikult päevasel ajal õues.

Jaga
Kommentaarid