Madrats vajab tuulutamist

Kas Sa teadsid, et inimene higistab ühes aastas madratsisse umbes 200 liitrit higi. Lisaks imbub madratsisse ka toa niiskus, mistõttu vajab madrats kindlasti korra nädalas tuulutamist. Regulaarne tuulutamine aitab madratsit hoida deformeerumisest ning hallituse ja lestade tekkest.

Madratsi asendit tuleb muuta

Halvas seisus madrats põhjustab seljavalusid ning halva une. Selleks, et hoida madratsit võimalikult kaua sirgena ning takistada täitematerjali vajumist, tuleks seda iga 2-3 kuu tagant keerata – vaheta lihsalt peats jalutsi vastu. Lisaks tuleks vahetada ka madratsi külgi – nii on Sul võimalik kauem nautida mugavat ja mõnusat voodit.

Kasuta kattemadratsit

Et hoida madratsit võimalikult kaua puhta ja kenana, tuleks kindlasti kasutada kattemadratsit. See aitab hoida madratsilt ära higi ja mustuse plekid. Kattemadratsid on pestavad ning lisaks annavad puhtad kattemadratsid voodile värskema ilme ja suurepärase värske lõhna.

Puhasta madratsit tolmuimejaga

Fakt, et madratsit ei ole võimalik pesta, ei tähenda, et see peaks seisma aastaid puhastamata. Parim viis tolmu eemaldamiseks on kasutada tolmuimejat. Ning juhul kui madratsi ümbris on eemaldatav, on seda võimalik ka suuremas pesumasinas pesta.

Madrats ei ole igavene

Vastupidiselt üldisele arvamusele on ka madratsitel oma kindel eluaeg. Higi, tolm ja deformeerumine muudavad madratsi kulunuks ning see takistab rahulikku ööund. Seetõttu soovitavad eksperdid madratsit vahetada iga 7-8 aasta tagant.

Jaga
Kommentaarid