See on naiste moodi protest meeste-naiste vahelisele võrdsusele. Ühtlasi on üsna tavapärane, et ööklubis landivad mehi hoopis naised! Mehed jäävad pigem kõrvaltvaatajateks ja ootavad, mil need kõrvalhoovi tõmmatakse. Kõik on rahul ja rõõmsad, üheöösuhted on moes!

Võibolla seetõttu ümbritseski Londoni ühes suurimas ööklubis Pacha meid pidevalt meesteparv… sest meie silmis puudus seesama otsiv jahimehe “pilk”, meil oli täiesti kama, läksime sinna lihtsalt muusikat nautima, tantsima ja pigem olukorraga tutvuma. Ja kuna iga mees on loomult jahimees, siis lõi neis see ürgne instinkt välja — tagaajamise rõõm peab ju jääma! Üks pakkus jooke, teine pakkus jooke, kolmas tiirles niisama läheduses, neljas-viies-kuues piirasid tantsuplatsil, kus tegelikult sõbrannaga täiesti omaette poognaid tegime. Nii nagu teisedki, tantsisime peamiselt üksi või pundis segamini. Hommikuks oli tunne, et olime tutvunud enamik kohapealolevate meestega. No ja ikka oli tunne, et oma mees on maailma kõige ilusam ja parem! Eks ta tegelikult on ka.

Öösel kui küsisime suvalistelt naistelt teed, küsisid nood esimese asjana vastu: “A mida te otsite? Mehi?” Kui vastasime eitavalt, ajasid nood silmad pärani. Või ühes suvalises pubis: “Mida? Te ei otsigi mehi? A miks te üldse siis Londonisse tulite?” Küsijaks oli seekord noormees. “Oi, nii naljakas on kohata naisi, kes polegi meeste või raha peal väljas!” ütles teine. Jah, me saime ka rahaliselt ise kenasti hakkama, oleme ju täiskasvanud naised, kes ka igapäevases elus ei sõltu kellegi teise rahakotist.

Ööklubi suitsuruumis sattusin ikka iga kord kellegagi paar lauset vahetama — chit-chat, öeldakse moodsalt. Välimuselt umbes kolmekümnele lähenev noormees (kes tegelikult osutus 40-aastaseks meheks) kiitis üritust ja selle muusika valikut ning muuseas mainis ära ka oma hiljuti purunenud suhte. “Nüüd olen ma käinud kuu aega kohtamas ühe naisega, kes mõni päev tagasi avaldas mulle armastust — nii ruttu!” imestas ta ja lisas, et tegu on õnnetus abielus oleva naisega. No loomulikult. Eks me kõik teame neid “õnnetuid” abielusid, kus otsitakse lihtlabaseid põhjusi kellegi teisega voodisse hüpata. Okei, tegelikult ma saan aru neist, kes mujalt otsivad, kui kodus enam ei anta. Eluterve suhe hõlmab endas siiski ka regulaarset seksi. Säärase “mul-pea-valutab” inimesega ei kavatseks ma ise ka koos elada. Pealegi, parim peavalu ravim ongi seks. Proovige, naised, järgi!

Tegelikult miks mitte mõelda, et naised ja mehed on võrdsed. Kuigi minu isiklik arvamus on, et nad seda ei ole. On oskusi, milles on mehed paremad ja on oskusi, mis tuleb naistel loomulikult ja õppimata. Kui soovid tõestada sugudevahelist võrdsust, siis miks mitte teha seda parimaid omadusi kopeerides! End pildituks juua või teist üheöösuhteks “hoovi” tõmmata oskab igaüks, aga proovi meestele silmad ette teha midagi ehitades, parandades või hoopis ärikoosolekul enesekindlalt sõna võttes või ülemuselt palka juurde küsides. Mehed oskavad end hinnata. Või vastupidi, mehed võiks naistelt üle võtta pedantsuse teha kõike ülima täpsusega, hoida võrdsust koduses majapidamises või laste kasvatamisel.
Ja need Maarjamaa-pojad, kes armastavad diskodel tibusid lugeda ja hommikuti kelkida, kes kelle endale sai – sõitke Londonisse, Eestimaa naised on paremat väärt!