Kui Sulle meeldib perele ja sõpradele jõuludeks rõõmu valmistada, siis peaksid kindlasti teada saama, mida neil päriselt vaja läheb ja mille üle siirast heameelt tuntaks. Selleks:

  • Kuula soove! Selleks, et midagi vajalikku kinkida ei pea ilmtingimata ise ajurünnakut tegema. Mõtle viimasele korrale, kui veetsid mõne sõbraga koos aega — millest te vestlesite? Milline kingitus valmistaks päriselt rõõmu?

  • Ole sõbralik nuhk! Kui kohe kuidagi ei suuda välja mõelda seda õiget kingitust, küsi sõbra teiselt sõbralt või perekonnaliikmetelt nõu.

  • Mõtle kingitustele, mis kingivad koos olemise aega! Asjade kinkimine pole ainus viis, kuidas sõpra rõõmustada. Mõtle laiemalt! Elamuskingitused on asjadest palju etemad. Need jäävad meelde, ei jää kappi tolmu koguma ja pealegi enamikke elamusi võid sõbraga koos kogeda. Ega siis asjata ei räägita, et koos olemise aeg on kvaliteetaeg!

  • Alati ei pea kinkima! Jah, sest jõuludel tuntakse rõõmu üksteisega koos olemise ajast. Kui tahame seda siiralt uskuda, võiksime ka selle järgi tegutseda.

Olles parim detektiiv, aitad kaasa ka maailmast hoolimisele. Igal aastal ostetakse jõulude ajal meeletult mõttetuid kingitusi, mis esialgu viisakalt kappi peidetakse, kuid varem või hiljem prügimäel lõpetavad. Mõttetute kingituste ostmine on koormav nii inimestele kui keskkonnale. Seega pingutades parima detektiivi tiitli nimel teed nii rõõmsat meelt lähedastele kui ka heateo maailmale!

Terveilm.ee kutsub üles jõuludel pöörama rohkem tähelepanu kõigele, millest päriselt hoolime.

Kui Sinagi tunned, et jõulud on inimestepüha, siis võta osa üleskutsest “Võidab see, kellel on jõulude ajal kõige vähem stressi”.

2015. aasta on arengukoostöö aasta. Sel aastal pööratakse rohkem tähelepanu arenguriikidega seotud teemadele.

Jaga
Kommentaarid