Kasuta päevavalgust maksimaalselt ära

Püüa väljaskäimised sättida nii, et saaksid valgetel tundidel võimalikult palju õues olla. Jaluta lõunale, mängi koera või lapsega... Kui väljas on juba pime, võid teha kõiki töiseid ja tubaseid toimetusi. Päevavalgus aitab sul paremini unerütmi reguleerida, lisaks on absoluutselt kriitiline, et me viibiksime iga päev vähemalt 20 minutit õues värskes õhus. Ka siis kui ilm on päris hirmus.

Sea uni esikohale

Unepuudust või lihtsalt sassis unerütmi seostatakse tugevalt depressiooniga. On väga oluline, et me magaksime öösel vähemalt 7-8 tundi.

Liiguta end rohkem

Talvisel ajal on lihtne trennist viilida. "Väljas on juba pime, ma olen väsinud, ma pean kngitusi ostma, mul pole aega..." Kõlab tuttavalt? Aga ära peta end, ka talvel on ööpäevas täpselt 24 tundi, nii nagu teistelgi aastaaegadel. Ja tund trenni tegemiseks mahub sellesse aega täpselt samamoodi ära. Veelgi enam, sa ei pea isegi tund aega trenni tegema. Kui end iga päev 15 minutit reipamalt liigutad, olgu selleks võimeline, sörk või kiire kõnd, on sellest juba palju abi.

Saagu valgus

Mida pole väljas, seda võid tekitada sees. Jõulutuled või lihtsalt erksamad päevavalguslambid, küünlad ja isegi heledamates toonides voodipesu lisavad su ümbrusesse pisut helgust ja valgust, aitamaks sel pimedal ajal paremini toime tulla.

Vaata oma menüü üle

Millegi pärast lähevad talvel kõik liha ja kartuli peale üle, ehkki suviselt värskeid salateid ja vitamiinirohkeid kergeid roogi saab sama edukalt ka talvel valmistada. Nii et rohkem värve taldrikule ja tunned, kuidas koos toiduga tuleb ka energia!

Veeda aega lähedastega

Jõuludel rõhutatakse seda niigi, et peaksime selle kauni aja veetma pere ja sõprade seltsis. Just nii teegi. Ole koos inimestega, kes on siu jaoks huvitavad, inspireerivad ja motiveerivad. Kes kuulavad ja toetavad sind ja pärast kellega koos olemist oled kui energialaengu saanud.