Liha:

* Kui jõululaupäeval aega vähe, siis arvesta pigem linnuliha või kalaga, küpsemisaeg on oluliselt lühem ja kala saad valmis vähem kui poole tunniga!

* Liha võib marineerida juba 1-2 päeva varem. Kui näiteks pere soovib kella kuuest lauda istuda, siis liha võib panna küpsetuskotis ahju juba hommikul 10-11 paiku. Ahju temperatuur võiks olla 80º C juures. Samal ajal saab teha kõiki teisi ettevalmistusi ja tund enne serveerimist tuleks lisada ahju ka kartulid ning tõsta temperatuur 180-220 kraadini.

* Kui on näha, et lihal on vähe värvi, siis võib 15-20 minutit enne küpsemisaja lõppu küpsetuskoti lahti lõigata.

* Marineerimiseks võib kasutada Santa Maria BBQ marinaade, lihaviiludele piisab isegi poolest tunnist marineerimisest, suuremate lihatükkide peale võiks aega arvestada 1-2 tundi.

* Ahju võib korraga panna erinevaid toite — ei pea ootama, millal üks valmis, et teisega alustada. Küll peab siis ise arvet pidama, kui palju miski küpseb ja millal üks või teine asi valmis saab.

* Lihtne aga tõhus abimees on lihatermomeeter.

Kartul:

* Kõige aeganõudvam on kartulite koorimine, samas võib sellest tüütust tegevusest üldse loobuda ja tulemus saab põnevamgi! Pese hoolikalt koorega kartulid, lõika sektoriteks ja keeda 2-3 minut. Seejärel lase eelkeedetud kartulitel jahtuda, maitsesta ja lisa õli ning pane seejärel 15-30 minutiks ahju küpsema. Ürdikartulite valmistamiseks sobivad hästi Santa Maria Vahemere ürdisegu ning pitsamaitseaine segu köömnetega.

Kapsas ja lisandid:

* Hapukapsa jt samalaadsed lisandid nagu õuntega punase kapsa või punapeedi-mädarõika hautised võib valmis teha juba päev varem. Soojendatuna on nad sama head!

Magustoidud:

* Jõulusai peaks olema muidugi ahjusoe, küll aga võib varem valmis teha mitmeid kooke, tarretisi ja küpsiseid. Magusalauale saab ilmet ka mitmete erinevate näksidega, nagu pähklisegud, kuivatatud puuviljad, piparkoogid sinihallitusjuustu dipikastmega jne.

Suupisted:

* Suupisted aitavad hoida tuju üleval ka siis, kui soojade toitude vahele tekib väike vahe. Samuti annab mitmete lisandite kasutamine võimaluse muuta pidulauda rikkalikumaks ja värvikamaks. Vanadel headel ja tuntud toitudel — kõrvitsasalat, pohlamoos, mädarõigas, süldilõigud, täidetud liharullid (näiteks kalkunirullid mee ja kaneeliga), lehttaignarullid, mille täidiseks võib panna sinki, kala (näiteks kilu) või juustu, on jõululaual alati oma koht.