Õliradiaatorid

Need on elektrilised kütteseadmed, mis sarnanevad sooja veega täidetud malmist radiaatoritega. Vesi ei ole parim kuumakandur, mistõttu on seadmed täidetud hoopis spetsiaalse määrdeainega. Selle küttekeha peamine omadus on soojuse reguleerimine ja automaatne seiskumine. Kui toatemperatuur saavutab seadistatud väärtuse, lülitub kütteseade automaatselt välja. Kui toatemperatuur langeb, alustab seade taas kütmisega.

Konvektsiooniga kütteseadmed

Konvektsiooniga kütteseadmeid läbib lihtne traat, mis muudab seadme soojaks. Need kütteseadmed on väga lihtsa ülesehitusega ja ka üsna populaarsed. Suurimaks miinuseks on seadme tuleohtlikkus – selle läheduses ega peal ei tohiks riideid kuivatada, sest seade võib kergesti süttida.

Infrapunaga kütteseadmed

Infrapunaga kütteseadmed on ühed tõhusamad soojaandjad – nende efektiivsus on suisa 80–90%. Soojuskiirguse kaudu soojendab seade oma levipiirkonnas olevaid esemeid või inimesi, vajades selleks tunduvalt vähem energiat kui mistahes muud kütteseadmed. Infrapunaga kütteseadmeid sobib pigem kasutada suuremates ruumides, sealhulgas tööstusruumides.

Konditsioneerid

Paljude jaoks võib tulla üllatusena, ent ka konditsioneere kasutatakse sooja saamiseks. Seda muidugi üksnes seadmete abil, millel on ka soojafunktsioon. Konkreetne seade kulutab aga üsna arvestataval määral elektrit. Kui Sinu kodus konditsioneer puudub, siis lisaks seinale kinnitatavatele seadmetele on võimalik soetada kompaktne põrandale paigutatav mudel.

Gaasisoojendid

Väga populaarsed seadmed, mis töötavad spetsiaalse gaasi (propaan-butaani) toimel ja on sarnased põletusahjudega. Lihtsalt ühendage gaasiballoon kütteseadmega ning juba üsna pea täitub tuba mõnusalt sooja õhuga.

Milline ülalmainitud seadmetest endale valida? Ühest vastust siinkohal anda ei saa, sest need kõik on omal moel tõhusad ja kasulikud. Siiski on Eestis kõige populaarsemad õliradiaatorid. Miks? Ilmselt seetõttu, et õliradiaatorid on kõige ohutumad – lapsed ei saa neid katsudes põletusi ning lisaks on need ratastega, mis muudavad seadme eriti kompaktseks ja mugavaks.

Ka konvektsiooniga küttseadmed on meil üsna armastatud, kuna need on üsna kompaktsed ja soojendavad ainult üht konkreetset piirkonda. Seega on võimalik kütteseadet hoida mugavalt laua all, et nii jalgu soojendada.

Talve eel muutub kütteseadmete müük eriti intensiivseks, sest tihtilugu jääb keskküttest või ahjuküttest väheseks. Seetõttu tasub oma kodu või kontor kriitilise pilguga üle vaadata ning vajadusel endale mugav ja praktiline kütteseade soetada.

Jaga
Kommentaarid