Tahame või mitte, aga peamisteks põhjusteks ongi väheneneud liikumine ja suurenenud söömine. Need tuleb lihtsalt kontrolli all hoida.

1. Treeni kodus
Kui oled töölt koju jõudnud, on raske enda külma ja pimeda kätte tagasi minna. Siin on kaks soovitust: mine trenni otse töölt või treeni end kodus. Hulganisti treenimisvideoid leiab internetist. Oluline on regulaarsus, sest kui juba mõned korrad vahele jätad, võib laiskus võimust võtta. Kasvata iseloomu!

2. Ära mine näljasena peole ega poodi
Vajame magusat, aga seda ei pea ammutama kookidest või alkoholist. Suu saab magusaks ka puu- ja köögiviljaga. Kui kutsud külalisi, siis paku ebatervisliku asemel just kerget toitu ja tervislikke snäkke: värske salat mitmel moel, õunaviilud, porgand, apelsin jne.

Muuseas, kodus süües ammutame endasse 40% vähem kaloreid kui väljas süües.

3. Väldi alkoholi
Paljud pühad ja pidustused tähendavad ka rohkem alkoholi tarbimist ja kuna alkohol on väga kaloririkas, siis tähendab see ka rohkem kaloreid meie kehale. Joo enne ja pärast igat alkohoolset jooki klaasike tavalist või mineraalvett. See võtab maha alkoholi tarbimise tempot ja samas aitab põletada kaloreid.

4. Kalorihävitamise kava
Kui sa sööd üle, ära jää mitmeks päevaks sellele lainele, vaid vähenda järgmistel päevadel koguseid ja tee rohkem trenni. Harjutusi võid teha igal pool, ka jalutuskäik lõunapausi ja ajal ja pärast õhtusööki on panus kaloripõletusse. Vana tuntud tõde on seegi, et lifti asemel kasuta treppi.

Kui tarbid iga päev 100 kalorit vähem ja oled seejuures hoolas tervislikus liikumises, siis teeb see aasta kohta keskmiselt 4,5 kilo võitu.

5. Lõbutse!
Põhiline on pidudel siiski meeldivalt aega veeta, mitte tarbida ebamõistlikes kogustes kaloririkkaid jooke ega sööke. Lõbutseda saab ka tervislikult!

Refereeritud www.webmd.com