Niisuta küüsi regulaarselt
Talvel muutuvad nahk ja küüned kuivemaks ning hapramaks. Seega on oluline kasutada regulaarselt kreemi, et nii käed kui ka küüned saaksid piisavalt niisutust ja vajalikke aineid, et talvele vastu pidada.

Joo rohkem vett
Talveilm ja toaõhk võivad olla kombinatsioon, mis kuivatab nahka veelgi ja sinu nahast eritub niiskust veelgi enam. Kui küüned kaotavad niiskust, muutuvad nad nõrgaks ja tulemuseks on kahjustatud küüned. Selle vältimiseks on oluline varustada ennast piisaval hulgal veega ja parim viis seda teha on juua rohkem vett. Spetsialistid soovitavad juua päevas vähemalt kaheksa klaasi vett, et niiskustasakaal oleks organismis piisav.

Masseeri küünevalle
Hoolitsust vajavad küünte kõrval ka küünevallid. Neile kulub iga päev ära veidi massaaži – hõõru iga päev küüntele ja küünevallidele vaseliini, millele võid lisada paar tilka spetsiaalset küünenahaõli. Iga päev küüsi masseerides tugevdad neid ja väldid edasist kahju. Pea meeles, et kunagi ei tohi küünevalle lõigata, sest see võib tekitada põletikku ja kahjustada küünte tervist.

Anna küüntele lakist puhkust
Mõned küünelakid sisaldavad selliseid kemikaale, nagu atsetoon ja formaldehüüd, mis võivad nõrgendada küünte looduslikku valgukihti, mis peaks teie küüsi kaitsma. Kui liiga sageli või kogu aeg küüsi lakid, siis muudavad küüned ka värvi, muutudes kollakaks. See on märk sellest, et küüned vajavad lakivaba perioodi.

Söö rohkem valku
Vaata üle ka oma menüü. Valgurikas toit tagab küüntele vajalikud toitaineid, nii on küüned tugevamad ja tervemad. Suurepäraseks valguallikaks on läätsed, oad, munad, kana ja kaer.

Kanna kindaid
Talvel ei anna kindad ainult sooja, vaid kaitsevad su käsi ja küüsi liigse kuivamise eest. Ka kodutöödel, kus käed puutuvad kokku veega, on soovitatav kasutada kindaid, sest kokkupuutel liigse vee ja puhastusvahenditega kuivavad küüned liialt ja muutuvad hapraks.

Väldi atsetooniga küünelakieemaldit
Väldi küünelakkieemaldit, mille üheks koostisosaks on atsetoon või formaldehüüd, sest need on liiga karmid küüntele ja võivad põhjustada küünte kuivamist, mis omakorda põhjustab lõhenemist ja murdumist.

Allikas: allwomenstalk.com