Sa oled siiani alati mingi põhjuse leidnud, et seda eirata ja lükanud kõrvale tahte oma unistuse poole liikuda. Saboteerides seda igasuguste enesesisendustega, mis ei pruugi kuuludagi sulle. Mõtled oma isa, ema, elukaaslase või sõbra mõtteid. Nagu näiteks: “See ala pole eriti tulutoov, selles vallas tegutsejaid on palju, võimatu on läbi lüüa.” “Pealegi on palju tegijaid, kes on minust andekamad.” “Ah, mina pole nii edev, et esile kipuksin.”

Kuid sul oleks mõistlik elada oma elu enda jaoks. Enda jaoks elades saad ühel hetkel aru, et sa tahad esineda mitte teiste, vaid enda pärast ja sellel pole edevusega eriti palju pistmist. Ühel hetkel võid taibata, et inimesed teevadki enamasti asju enese, mitte teiste pärast. Sina ei ole ju selles vallas, kuhu süda tõmbab varem tegutsenud. Sinu jaoks on see suund täiesti uus, värske ja nauditav ja see ongi see, mis loeb.

Ei tasu ka ülemäära keskenduda sellele, mida niiöelda konkurendid teevad või suudavad. Liigne uudishimu teiste tegemiste vastu on tee iseendast kaugemale ja keskendudes teistele on oht kaotada selle originaalsus ja ehedus, mida sul muidu pakkuda oleks. Parem keskendu vaikuses endale, kuula ja oota. Mõne aja pärast hakkab tulema selline looming, mis tulema peab. Kui millegi tegemine või loomine sind tõeliselt rõõmustab, siis on selle taga su südame vägi ja sel juhul oled sa kahtlemata selles vallas ka läbilöögivõimeline. Tasub silmas pidada, et kui hakata tegema õigeid asju, mida sisimas enim soovid, lööb su eluülesande tuli lõkkele ja selleläbi võid endas leida varjatud andeid ja jõudu.

Vahel küsitakse, et miks on nii raske, just praegu, nüüd. Hetkereaalsus on õudne, kuna oled endaga kontakti kaotanud. Sa oled iseendast liiga kaugele eemale liikunud. Elad teiste elu. Oled ennast teistesse kaotanud. Muretsed teiste muresid. Sul pole iseendaga hea. Oled ennast sisse mänginud ja sisse mässinud. Oled sisemises konfliktis iseendaga. Iga teise inimese sõna võib sind keskmest välja lüüa. Sa oled sõltuv teiste energiast. Isegi kui on halb olla koos, ei suuda sa teistest eemalduda. Sa pole oma saatust enda kätte võtnud. Kui elu tundub kehva ja näib, et läheb järjest kehvemaks, siis on nüüd viimane aeg ennast muuta. Vaja on saada endaks. Võtta suund endale. Luua iseendaga kontakt.

Positiivseid muutuseid elus segab tihtipeale hirm lahti lasta sellest, mis on olnud. Isegi kui see on ebasoovitava olukorra loonud, lausa haigeks ja väetiks muutnud, siiski tundub jube lasta lahti harjumuspärasest ja kindlast. Kardetakse tundmatust, kardetakse vabadust. Peamine põhjus, miks asjadest või inimestest on raske lahti lasta tuleneb energeetilistest seostest. See on määratu energiahulk, mida võib kaotada seosesse teise inimesega. Tihtipeale on need seosed kurnavad mõlema poole jaoks, aga ometi hoitakse neist väga kiivalt kinni. Vahel on seosed nii tugevad, et vaja on välist abi ja suuremat teadlikkust, et kurnavast suhtest või sõltuvusest välja saada. Peale seostest vabanemist kasvab kasutatava algenergia hulk sedavõrd, et suudad edaspidi juba ise oma reaalsust soovitud suunas juhtida.

Osa hirmust vanast lahti laskmise ees kuulub egole, kes kardab kaotada oma identiteeti. Kogu sinu suhestumine maailmaga, kõikide inimeste, eluaspektide, märksõnade ja valdkondadega, tuleneb loodud seosetest. Kui minevikuseosed lahti harutada, ei saa ennast ja oma reaalsust enam vanaviisi kirjeldada, muutub ego väiksemaks. Ja sa saad vabamaks.

Kõik võib muutuda, kui taipad, et sina oled oma keha ja reaalsuse valitseja. Sina otsustad, mis seal toimib ja mis toimub. Kui sa käitud kõrvaltvaatajana, lased ennast väikestest ebakõladest heidutada ja lähed oma mõtete ning valukehaga kaasa, kirjeldades pidevalt endale ja teistele, mis sinu kehas või elus parajasti valesti on, pole sa just kõige armulisem ja kindlakäelisem valitseja. Oma keharakkudele tuleb anda konkreetseid käskluseid tervenemiseks, siis saad terveks. Oma reaalsust tuleb tunnetada ja visualiseerida maapealse paradiisina, siis leiab see kõik ka peagi reaalselt aset. Kirjelda ja kujutle endale alati seda, mida sa tahaksid tegelikult enim tunda. Saada endale ja oma südamele tervendust. Mõtle vaid sellest, mida armastad. Ja sul hakkab hea.

Loe rohkem Taavi blogist: http://rahuleidjad.wordpress.com/