Külmkappi jäänud hõrgutised sobivad suurepäraselt ka kasutamiseks järgnevate päevade toidukordade valmistamisel. Näiteks on võimalik rikkalike lihajääke ära kasutada nii suppides, pastaroogades kui ka salatites.

Kuna liha on juba eelnevalt küpsenud, muudab see toiduvalmistamise veelgi hõlpsamaks. Et head toidud raisku ei läheks, jagab Rakvere tootekategooria juht Heli Sepp kasulikke soovitusi, mida maitsvat annab hõrgust lihapraest ka järgnevatel päevadel valmistada.

Kodune tänavatoit
Pärast kurnavat kokkamist ning külluslikku pidusöömaaega on tänavastiilis Mehhiko toit mõnusaks vahelduseks. Tükelda liha suupärasteks tükkideks ning kasuta lisandina maitsvate burritode või tortillade valmistamisel.

Lihakas nuudliroog
Kes soovib väheke toekamat rooga valmistada, siis lihakas nuudliroog on selleks ideaalne. Viiluta liha väiksemateks tükkideks ning valmista nendest üks kosutav pühadejärgne roog. Lisa praetud aedvilju, selleks sobivad nii paprika, suvikõrvits kui baklažaan.

Kergendust pakkuv lihasalat
Pärast pikki ja kõhule raskeid sööminguid on hea millegi kergema järele haarata. Üks mõnus vaheldus toekamatele roogadele on lihasalat. Sega selleks omavahel roheline salat, veiseliha tükid, õrnalt praetud šampinjonid, marineeritud punane sibul ning maitsesta palsamiäädikaga.

Tummine lihasupp
Supp on talveaega imehästi sobiv kõhutäide ja eelnevalt küpsenud liha muudab selle valmistamise eriti lihtsaks. Eelküpsenud liha on soovitatav lisada supile kõige viimasena.

Täidetud paprikad
See on igati mõnus amps, mis ei koorma kõhtu, kuid on samas täitev. Puhasta paprikad seest ning täida need jõululauast järele jäänud hea ja paremaga. Kel inspiratsioonist puudu jääb, soovitame omavahel kombineerida näiteks veiseliha koos basiiliku, oregano ning lemmikköögiviljadega.