Esimene minut: kui sul on gaasigrill, siis veendu, et kõik nupud oleks kinni keeratud. Samuti eemalda igaks juhuks gaasiballoon.

Teine minut: eemalda (kindad käes) restid ja metallplaadid. Aseta need piisavalt suurde anumasse, mis täidetud sooja vee ja nõudepesuvahendiga.

3-4 minut: kata soojenduselemendid hõbepaberiga. Hõõru grill raudharjaga puhtaks. See, mis tundub kui mahakooruv värv, on tegelikult kaane alla talletunud segu rasvast ja suitsust.

5-7 minut: kasuta sama raudharja ka grillisisemuse puhastamiseks. Pühi seinad niiske majapidamispaberiga jäänustest puhtaks.

8 minut: eemalda rasvakogumisanum ja kalla selle sisemus prügikasti. Seejärel pane see koos resti ja metallplaadiga vette likku.

9-11 minut: võta leos olevad asjad veest välja, aseta need seina äärde ja hõõru raudharjaga puhtaks. Loputa. Kõige mugavam on seda teha voolikuga.

12 minut: eemalda soojenduselementidelt hõbepaber ja puhasta need samuti grillharjaga. Üleliigne eemalda niiske paberiga ja aseta kõik plaadid ja restid oma õigele kohale tagasi.

13 minut: kui kuskilt grilli seest on veel vaja midagi puhastada, siis nüüd on see hetk. Kui ei, siis saad kogu maha kukkunud sodi harjaga ära pühkida.

14-15 minut: puhasta niiske lapiga ka grill väljastpoolt.

Valmis ta ongi! Nagu uus!

Allikas: Realsimple