“Kes veel tunneb ennast ahistatult nende annetuste mangujate tõttu poodides? Ma annetan, kellele tahan ja ma EI PEA annetama. Iga päev hüppavad juurde, eeldusel, et sa peaks vist iga päev muudkui annetama. Teadmata, kas sa oled ehk eelmine kord juba annetanud.

Või annetad sa mõnele muule teemale.

Või ehk ei ole sul endalgi raha. Miks nad ei seisa näiteks riigikogu ees ja ei küsi sealt väljuvatelt isikutelt annetusi? Või haigekassa ees?

Ja iga kord, kui saadad nad pikalt nagu tüüpilise LHV müügimehe, vahivad sind pika näoga, nagu sa oleks toime pannud kuriteo.

Kas tõesti olen ma ainuke, keda selline “ameerikaliku” müügistiiliga annetuste nõudmine häirib?”

Kommenteerib Vähiravifondi Kingitud elu juhataja Toivo Tänavsuu:

Vähiravifond “Kingitud elu” kogub annetusi aastaringselt erinevates kaubanduskeskustes üle Eesti. Ka sel nädalal. Me ei müü midagi, ei määri kellelegi midagi pähe, ei lahenda kellegi “probleeme”. Me pakume inimestele võimaluse teha spontaanne heategu vähihaigete toetuseks sularahas või pangakaardiga. Kes annetada ei soovi, jalutab meist rahulikult mööda. Tavaliselt me isegi ei pöördu inimeste poole, vaid passiivse üleskutse annetada teevad meie vabatahtlike käes olevad A1 suuruses plakatid. Eestimaalastele meeldib spontaanselt annetada. Tänavu oleme kastidega kokku kogunud üle 120 000 euro sularaha ning saanud seetõttu toetada kuni paarikümne inimese vähiravi.