13.08.2014, 13:30
Lugeja retsept: põneva maitsega ja kiirelt valmivad marineeritud kurgid
Auhinnamäng!
FOTO:
Kurgihooaeg on saabunud ja seos sellega lükkasime käima ka põneva auhinnamängu. Osale sinagi!
Vaata siit: AUHINNAMÄNG: saada oma parim kurkide sisse tegemise retsept ja võida vürtsikas auhind Santa Marialt!
Kurgid koheseks söömiseks
700-800 g õhukeselt viilutatud ja kooritud kurke
125 g õhukeselt viilutatud valget sibulat
125 g õhukeselt viilutatud rohelist paprikat (võib ka vahele jätta)
Maitsevesi veele peale:
100-150 valge veiniäädikat
100-150 g suhkurt
1 spl soola
1 tl selleri seemneid
1 tl sinepi seemneid
0,5 tl kurkumit
300 ml vett
Lase vesi keema koos maitseainetega ning vala üle purgis olevate viilutatud kurkide ja sibula. Seisavad külmikus mitu nädalat. Enne nautimist on soovitav 2-3 päeva oodata, siis on kurgid omandanud hea maitse.
Head isu!