Kas teadsid, et…

  • Mahla oluliseks eeliseks toidus kasutamisel on selle vähene kalorsus, mis teeb mahlatoidud sobivaks ka kaalujälgijaile.
  • Mahl pakatab kasulikest puu- ja juurviljades sisalduvatest ainetest, ms muudavad toidu tervislikumaks.
  • Mahl annab toidule värske ja kerge maitsenüansi.

    Angeelika Kangi soolased mahlatoidud

    Tomati-gazpacho

    neljale

    1 punane paprika
    1 punane sibul
    1 küüslauguküüs
    peotäis basiilikulehti
    3 dl tomatimahla
    3 sl oliiviõli
    1 tl palsamiveini äädikat
    1 tl suhkrut
    soola ja musta pipart

    Haki paprika ja sibul. Püreesta blenderi või sauseguriga paprika, sibul, küüslauguküüs, basiilikulehed, tomatimahl, õli ja palsamiveini äädikas ühtlaseks seguks. Maitsesta supp suhkru, soola ja musta pipraga.

    Tomati-paprika püreesupp

    neljale

    1 sl õli
    1 punane sibul
    2 küüslauguküünt
    1 punane tšillikaun
    1 punane paprika
    1 porgand
    4 dl tomatimahla
    2 dl kanapuljongit
    1 tl suhkrut
    1 sl lahjat maitsestamata toorjuustu

    Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja tšilli. Kuumuta veidi ja lisa tükeldatud paprika ja porgand. Kuumuta paar minutit ja lisa tomatimahl, kuum puljong ja suhkur. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Lisa toorjuust ja püreeri sauseguriga ühtlaseks.

    Tomati-kõrvitsapüreesupp

    neljale

    300 g puhastatud kõrvitsakuubikuid
    2 kartulit
    1 porru
    4 dl kanapuljongit
    2 dl õunamahla
    1 sl lahjat maitsestamata toorjuustu
    soola ja musta pipart
    Peale:
    röstitud kõrvitsaseemneid

    Koori ja tükelda kõrvits, kartul ja porru. Keeda puljongis ja õunamahlas köögivilju, kuni on pehmed. Lisa toorjuust ja püreeri sauseguriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja musta pipraga. Serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.