Mahlaga köögis
Angeelika Kangi soolased mahlatoidud
Tomati-gazpacho
neljale
1 punane paprika
1 punane sibul
1 küüslauguküüs
peotäis basiilikulehti
3 dl tomatimahla
3 sl oliiviõli
1 tl palsamiveini äädikat
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
Haki paprika ja sibul. Püreesta blenderi või sauseguriga paprika, sibul, küüslauguküüs, basiilikulehed, tomatimahl, õli ja palsamiveini äädikas ühtlaseks seguks. Maitsesta supp suhkru, soola ja musta pipraga.
Tomati-paprika püreesupp
neljale
1 sl õli
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
1 punane tšillikaun
1 punane paprika
1 porgand
4 dl tomatimahla
2 dl kanapuljongit
1 tl suhkrut
1 sl lahjat maitsestamata toorjuustu
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja tšilli. Kuumuta veidi ja lisa tükeldatud paprika ja porgand. Kuumuta paar minutit ja lisa tomatimahl, kuum puljong ja suhkur. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Lisa toorjuust ja püreeri sauseguriga ühtlaseks.
Tomati-kõrvitsapüreesupp
neljale
300 g puhastatud kõrvitsakuubikuid
2 kartulit
1 porru
4 dl kanapuljongit
2 dl õunamahla
1 sl lahjat maitsestamata toorjuustu
soola ja musta pipart
Peale:
röstitud kõrvitsaseemneid
Koori ja tükelda kõrvits, kartul ja porru. Keeda puljongis ja õunamahlas köögivilju, kuni on pehmed. Lisa toorjuust ja püreeri sauseguriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja musta pipraga. Serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.