Perekonnanimed

Arvatakse, et kui naine abiellub mehega, kelle perekonnanimi algab sama tähega kui temal, siis see pole hea ja ei too õnne. Samuti ei olevat hea, kui pruut harjutab oma kätt tulevase perekonnanime kirjutamisel.

Päeva ja kuu valik

Kuigi tänapäeval peetakse kõik pulmad reedel või laupäeval, peeti neid päevi minevikus mitte eriti heaks valikus. Kõige ebaõnnestunum päev pulmadeks olevat, arvake ära, — reede ja kolmteist. Kuu valikul tuleks järgida järgnevaid mõtteteri:

Married when the year is new, he’ll be loving, kind and true — Abiellute jaanuaris, saab teie mees olema armastav, hea ja truu

When February birds do mate, You wed nor dread your fate — Aga veebruaris abiellujad ei pea saatust kartma

If you wed when March winds blow, joy and sorrow both you’ll know — Kui abiellute märtsis, saate tunda nii rõõmu kui kurbust

Marry in April when you can, Joy for Maiden and for Man. Abielluge aprillis, kui võimalik, rõõmu tuleb sellest nii neiule kui mehele.

Marry in the month of May, and you’ll surely rue the day — Mais abielludes rikute kõik

Marry when June roses grow, over land and sea you’ll go — Kui aga abiellute juunis, saate kindlalt palju reisida

Those who in July do wed, must labour for their daily bred — Ja juulis abiellujatel tuleb palju tööd teha oma igapäevase leiva eest

Whoever wed in August be, many a change is sure to see — Augustis abiellujad näevad oma elus palju muutusi

Marry in September’s shrine, your living will be rich and fine — Parim, kui abiellute septembris, sest siis on teile kindlustatud jõukas ja mõnus elu

If in October you do marry, love will come but riches tarry — Oktoobris abielludes on armastus kerge tulema, aga jõukust peate ootama

If you wed in bleak November, only joys will come,remember — Novembris abielludes saate tunda ainult rõõmu

When December snows fall fast, marry and true love will last — Kui detsembris sajab lund, tuleb kiiresti abielluda, ning see ongi tõeline armastus

Pulmakleit

Arvatakse, et kui pruut teeb ise oma pulmakleidi, ei too see õnne. Samuti pidavat ebaõnne tooma see, kui peigmees näeb pruuti pulmakleidis enne pulmatseremooniat. Pulmakleidi värv ei pea olema valge, kui tänapäeval abiellub enamus pruute valges kleidis. See traditsioon sai alguse 16 sajandil. Enne seda valisid pruudid oma kleidile lihtsalt oma lemmikvärvi.

Loor

Tavaliselt on usutud, et pruut on sihtmärgiks kõikidele sortsidele, vaimudele, deemonitele — nii lendavatele kui ka mittelendavatele. Loor on kaitse nende eest ning selle kandmine sai alguse juba vanast Roomast, kus usuti, loori kandes ei tunne pruuti kiusata soovivad deemonid pruuti ära.

Minnes pulma

Usutakse, et minne oma pulmatseremooniale, tuleb vaadata üks korda peeglisse — see toob õnne. Aga…kui juhuslkult peab pruut peale seda tagasi minema ja vaatama veel kord peeglisse, siis see toob juba ebaõnne. Head õnne pidavat tooma ka korstnapühkija nägemine (soovitav oleks kuskilt see pulmadeks tellida). Head õnne enne pulmi toob veel lammaste, ämblike, mustade kasside ja vikerkaare nägemine. Juhul kui pulmadesse minekul on vihmane või pilvine ilma, siis peeti seda endeks halvale abielule.

Pruutneitsid

Pruutneitsid pidid olema riietatud samamoodi nagu pruut, sest nende ülesanne oli sama mis looril — petta ja eemale meelitada pahasid vaimusid.

Abielupaari esimene ost

Tavaliselt öeldakse, et see, kes teeb noorpaaris peale abielutseremooniat esimese ostu, on siis abielus olles tulevikus domineeriv pool. Seepärast on kombeks, et peale abielutseremooniat tehakse esimene ost korraga. Näiteks ostetakse pruutneitsilt koos üks lilleõis.

Pulmatort

Tort on üks suurimaid pulmasümboleid. Tavaliselt lõikab noorpaar esimese tüki koos, et sümboliseerida oma ühist tulevikku.

Pruudikimp

Peale tseremooniat peab pruut viskama pruudikimbu üle oma õla seljataha ootavatele mitteabielus olevatele naissoost külalistel. Legend räägib, et see kes selle kinni püüab on järgmine abielluja.

Lävepakk

Peale pulmi peab noorpaar sisenema koju ainult peauksest (kui on vel teisi uksi). Samuti usutakse, et kui mees kannab oma naise ise tuppa, siis see toob õnne. Keegi ei tea, miks see nii on, kuid üks seletus on usus, et kui pruut tuppa sisenedes kukub, toob see halba õnne (mis muidugi ei saa juhtuda, kui mees teda kannab — siis kukub mees. Samuti pidavat olema halva õnne märk, kui pruut astub tuppa vasaku jalaga.

Mesinädalad

Arvatakse, et sõna “mesinädalad” on tulnud ajast, kui mees pidi naise saamiseks ta viimase vanematelt varastama ning peale seda varjuma kogu kuutsükli vältel. Selle perioodil joodi meejooki. Sellest siis ka ingliskeelne sõna “honeymoon”, mis on siis eesti keeles “mesinädalad”. Shotimaal arvatakse, et kui esimese öö voodi teeb naine, kes on just lapse saanud ja kelle rindades on piim, siis see pidavat suurendama lapse saamise võimalust.

Lõpetuseks

ÄRGE USKUGE JA ÄRGE NÜÜD SELLEPÄRAST PULMI TEGEMATA JÄTKE! Traditsioonid ja uskumused on osa meist endist ning need teevad meie elu huvitavaks. Kui te tahate, siis te võite ju jälgida kõiki neid uskumisi, ning oma pulma väga meeldejäävaks teha.