Rannas korgivad noored daamid juba varajasel ennelõunal vurtsuga lahti maitsva keemilise siidri. Mmm… giss, viss ja maasikanire! Nii mõnusalt maitseb päeva esimene külm siider rannas peesitades! Ja pähe hakkab ka hästi. Meel läheb heaks ja mured vajuvad kõik kaugesse tulevikku. Kellel veel puhkust pole ning peab kontoris passima, see teeb vähemalt lõunapausi ajal klaasikese või kaks siidrit, ja peale tööd istutakse taas kusagil terrassil siidriklaas käes, läbi kihisevate mullide loojuvat päikest vaadeldes, keel aina pehmem ja tuju aina parem.

Siider teeb kõik asjad ilusamaks?

Mõni noor daam juba teab, et siider teeb asjad ilusamaks kui nad tegelikult on. Alguses ongi kõik vahva, aga mingist hetkest kisub asi metsa. Kui iga päev siidrit juua, hakkab vöökoht paisuma nagu kuklike ja muffinirõngake ripub üle värvli. Algul natukene ja siis aina rohkem. Tekib tihke alkopekk. Et püksinööpi kinni saada peab sügavalt välja hingama, ja oh neid suviseid topikesi! Nende pikkusega on alati mingi jama. Kui on lühike, jääb muffini rõngas paljaks ja ripub koledasti. Kui topike on pikk, paistab noor daam rasedana. Igal reedel enne peole minekut tuleb nutt kurku, sest kõik ilusad riided jäävad nii ruttu kitsaks, aga siidrit ju tahaks nii väga! Kuigi siidriuimas seksides on igal huvitatud Toivol hea muffinirõngast kinni hoida, ei ole see eriline lohutus. Sest meeldida tahaks ju ikka väärikatele tüüpidele.

Kui siider võtab maailma üle…

Vahel on aga nii, et siider võtab naise maailma täielikult üle. Tekib selline maailm, kus sa enam ise ei otsusta, mida sa teed, vaid selle järele teed ja käid, kus vaid oleks pidu ja siidrit, või ükskõik millist alkoholi, sest ilma selleta tundub kõik hall ja mõttetu.

Alkoholiga on see trikk, et alkohol on väikeses koguses maailma parim antidepressant ehk rõõmsa tuju looja. Sellepärast nii palju inimesed alkoholi joovadki. Suure koguses on alkohol aga ainult murede ja kurva tuju looja, ehk depressant. Teeb tuju pahaks, ajab kurjaks, paneb ennast haletsema ja rumalusi tegema. Lühidalt, ajab inimese peast segaseks ja keerab kogu elu tuksi, ilusast välimusest rääkimata.

Milline mees ihaldaks naist kes lällab, käise kaudu kampsunit üle pea selga ajab, katkiste rihmkingadega ringi kakerdab, varbad mustad, juukses sassis, kukub kusagile seelik üle pea ja aluspesu all ei ole? Kas selline naine on iialgi kellegi ihaldusobjekt, kellega tahaks ilusat suhet luua, koos tulevikule mõelda, plaane teha, unistada? Kas selline naine iial sobiks kellelgi päris pruudiks, naiseks, emaks? Hea mehe armsate laste emaks?

Lõpetage arutu joomine!

Naised, kas te ei tea, et nädalas peab kolm päeva täiesti ilma alkoholi joomata kehale taastumiseks puhkust andma?! Suvel kehtib see samuti! Muidu jääd haigeks, ja mitte võibolla aga kindlasti. Kolm päeva nädalas peab täiesti vahet pidama, null klaasi alkoholi jooma, isegi siidrit ei tohi. Ja kui ülejäänud neljal päeval nädalas jood, siis pole vaja ennast täis juua, nii et jutt enda meelest tark, aga teiste meelest loll ja samm vedel, kuigi ise arvad, et maru ilus oled! Pea piiri, et pärast ei kahetseks, et oh miks ma ometi ei võinud ikka tasakesi siidrit juua, neli klaasikest nädalas, mitte kogu elu normi ühe peoga ära juua!

Alkoholiga on õnneks see lahe nipp, et mida vähem jood ja vähemaga keha mürgitad, seda kergemini hakkab pähe ka. Seega, kui jood vähem on vähem vaja, et hea tunne ja hea tuju saada. Ja siis suudad ka ise piiri pidada. Ikka selleks, et elu oleks pikk, tore ja enesetunne hea. Mitte kiired peod teismelise eas ja siis edasi on maks ja muidu keha 30 aastaselt täitsa läbi, ise endale märkamatult oled parmustunud, jääd juba poolest õllest täis, kakerdad ja urineerid püksi nii, et ise arugi ei saa. Rinnavähk, emakavähk, kõrivähk, kogu sisikond on pöördumatult tuksis ja valude vastu enam miski ei aita. Keegi enam suhelda ei taha, sest jutt on möla ja perspektiivitu, välimus on räsitud ja hingeõhk lehkab, rääkimata muudest kehaosadest.

Tundub, et sellest jutust ei piisa, kui räägitakse, et klaas veini annab sama palju kaloreid kehale kui terve toiduports, et alkohol toob kaasa psüühikahäired ja päris segi keeramisele eelnevad suured meeleolu-, ärevus- ja söömishäired. Alkohol teeb paksuks ja haigeks. See on fakt.

Kui oled kunagi oma elus joomise pärast kasvõi kordki oksendanud, mitu tundi rumalalt lällanud, tuigerdanud ja hiljem raskustega meenutanud, mida purjus peaga tegid — on sinu ees karm valik, mis tuleb teha kohe täna — kas sinust saab valudes ägav, inetu, kõigi jaoks eemaletõukav lehkav parm, või õnnelik ja ilus naine, kel on hea tervis ja kelle tulevik on kaunis koos mehe, laste, lõbureiside ja huvitava tööga.

Kumb on sinu valik?