Kõigepealt tuleks alustada omale sobiva põsepuna leidmisega.

Puuderpõsepuna sobib rasusele nahale ja kreemjas põsepuna normaalsele ning kuivale nahale.
Mis iganes tüüpi põsepuna te valite, selle toon peaks sobima teie enda näonaha tooniga.

Valige põsepuna toon
, mis rõhutaks teie näo parimaid omadusi ja mis ei oleks liiga esiletükkiv. Näiteks erepunane toon ei ole ilus heledal nahal kuid samas jääb väga kaunis pruunikal päevitunud nahal. Heledanahalised võiks kasutada pehmeid roosakaid, koralli- või heledamaid roosakas-pruune toone.

Põsepuna pealekandmiseks
soetage omale sobiv põsepuna, kvaliteetne põsepunapintsel ja alati tehke seda hästi valgustatud ruumis, kõige parem päevavalguses, siis võite kindlad olla, et õue minnes ei näe te välja nagu klounid.


Puuderpõsepuna kasutamine:

- enne põsepuna pealekandmist olge veendunud, et nahk oleks kuiv.
Eelnevalt pealekantud asjad korralikult imendunud, pehme salvrätiga üle tupsutatud või puuderdatud. Ükskõik, kas kasutatud on tavalist päevakreemi, toonivat päevakreemi või jumestuskreemi. Kui põsepuna kantakse otse imendumata või niiskele päeva- või jumestuskreemile, jääb teie näole põsepuna plekk, mida on raske hajutada ning te peate kõik
maha võtma.

- Kui olete veendunud, et nahk on kuiv, siis võtke keskmise suurusega veidike puhvis põsepunapintsel, tupsutage see õrnalt oma põsepuna sisse ning õrnalt koputades eemaldage pintsli pealt üleliigne lahtine põsepuna.

- Järgmine samm oleks suurelt naeratada, sest see toob põsesarnad kõige paremini esile ja te leiate üles täpselt selle õige koha, kuhu põsepuna peale kanda.

- Ja nüüd õrnalt ringjate liigutustega kandke põsepuna otse põsesarna keskele, hajutades seda veidi diagonaalis mööda põsesarnaluud meelekoha poole, nagu NIKE märk.

- Kui tulemus pole piisavalt intensiivne, siis korrake seda  tegevust. Kui teile tundub, et värvi läks liiga palju, siis puhastage oma põsepuna pintsel vastu kuiva rätikut edasi-tagasi hõõrudes või veelgi parem - võtke puhas, rohkem puhvis pintsel ja hajutage värvi heledamaks ja/või kandke peale õrnalt toonitud või läbipaistvat puudrit, mis muudab teie põsepuna heledamaks. Aga pidage meeles - alati on parem vähemaga alustada, sest juurde on alati võimalik panna, aga liiga tumedaid põski on raske heledamaks teha. Õrnade pisikeste ringjate liigutustega jääb tulemus kõige parem. Vältida tuleks konkreetseid jooni.

- Põsepuna pealekandmisel ei tohiks liikuda pintsliga ninasõõrmeest allapoole ega silmadega otse vaadates pupillidest ninale ligemale.


Kreemja põsepuna kasutamine:
- kui te jumestuskreemi ei kasuta, siis kandke kreemjas põsepuna otse oma päevakreemile. Kui te kasutate jumestuskreemi, siis kohe selle peale, enne puudrit. Kreemjas põsepuna jääb alati väga loomulik ning seda on väga kerge hajutada. Eriti hea on seda kasutada inimestel, kel on põskedel iluvigu.

- Kreemjat põsepuna on kõige parem peale kanda sõrmeotstega, kuid vabalt võib seda teha ka švammi või pintsliga, olenevalt kui kreemjas või tahke teie lemmik põsepuna on.

- Naeratage ja te leiate õige koha, kuhu põsepuna kanda

- Kandke põsepuna sõrmeotstega ringjate liigutustega otse põsesarnadele, hajutades veidi diagoaalis mõõda põsesarnaluud üles meelekoha poole. Sõrmeotstega on seda kõige parem teha, kuna toode soojeneb kehasoojusega kokkupuutel ja seetõttu hajub ka kergemini

- Kinnitage põsepuna õrnalt toonitud või läbipaistva puudriga. Kui teile tundub, et põsepuna läks liiga palju, siis kreemja põsepuna puhul võite te liigse põsepuna maha võtta pehme salvrätiga. Seejärel peate te uuesti ilusti hajutama. Ka puuder aitab tugevat põsepunatooni mahedamaks muuta.