1.    Tehke kindlaks oma nahatüüp — kas see on normaalne, rasune, kuiv, kombineeritud või tundlik. Vastavalt sellele valige omale sobiv jumestuskreem. Kui nahk on kuiv, võiks kasutada niisutavaid ja hooldavaid aineid sisaldavaid jumestuskreeme. Rasusele nahale sobivad matistavad, õlivabad jumestuskreemid. Kestendava naha puhul võiks kasutada võimalikult õhukesi ja matte jumestuskreeme, need püsivad paremini.

2.    Olenevalt naha seisukorrast otsustage, millise katvusega jumestuskreemi te vajate. Jumestuskreemid jagunevad õhemateks ja katvamateks. Õhemad annavad nahale loomuliku jume ja jäävad läbikumavad. Katvamad peidavad ka nahavigu ja nende puhul pole ilmtingimata erinevaid peitekreeme vaja kasutadagi.

3.    Olemas on vedelad jumestuskreemid, puuderkreemid, illumineerivad jumestuskreemid, kompaktpuudrid, mineraalpuudrid jne…valik on tõesti suur. Kui teil tekib raskusi otsustamisega, milline teile paremini võiks sobida siis küsige kindlasti nõu professionaalilt.

4.    Te peaksite teadma oma naha alatooni, kas see on roosaka, kollaka või mõne muu alatooniga. Vastavalt sellele tuleb valida omale sobiva tooniga toode.

5.    Kui te lähete poodi jumestuskreemi ostma, katsetage jumestuskreemi tooni puhtale, õrnalt niisutatud nahale, loomulikus päevavalguses lõualuu peale. Kindlasti mitte käeseljale ega kaelale, sest siis on kaela ja näo naha värvi vahe paremini näha. Ideaalne oleks, kui jumestuskreemi peale kandes hajub see oma naha tooniga nii ühte, et kõrvaltvaataja ei saagi aru, et midagi on teie näo peale pandud. Kui te leiate omale selle õige tooni, siis saate jumestuskreemi kasutada ka  lokaalselt, ainult katvust vajavates piirkondades.

6.    Äge kunagi valige jumestuskreemi, mis on tumedam kui te enda nahatoon. Ideaalis peaks jumestuskreem olema su nahaga sama tooni või ühe tooni võrra heledam. Üks nutikas variant on osta omale 1 hele ja 1 tume jumestuskreem ning vastavalt aastaajale, olenevalt kuidas naha toon muutub, omale sobiv värv neist kahest kokku segada. Siis on kindel, et te kasutate mõlemad pudelid järjest ära, mitte ei pea ostma omale igaks aastaajaks erineva pudelikese.

7.    Pea meeles, et jumestuskreemi ülesandeks ei ole jume tekitamine, nagu paljud naised seda vääriti mõistavad, vaid hoopis naha ühtlustamine, valmistada ette nö puhas leht värvi pealekandmiseks. See on see koht, kus paljud naised eksivad ja miks kaela ning dekoltee toon on tihtipeale väga erinev näo toonist. Jume tekitatakse näole hoopis päiksepuudri ja põsepunaga, seda nimetatakse modelleerimiseks.


Jumestuskreemi pealekandmine:

- Enne jumestuskreemi pealekandmist tuleb nahk korralikult puhastada ja õrnalt niisutada. Ideaalne oleks jumestuskreemi alla panna primerit või seerumit, mis muudavad naha siidiseks ja valmistades naha ette meigi pealekandmiseks. Lisaks püsib siis meik paremini. Liialt niisutavad ja paksu koostisega kreemid mõjuvad meigi all rasked ja kui nende peale veel jumestuskreem kanda, siis võib tunduda, nagu näos oleks tõeline mask.

- Järgmine etapp oleks iluvigade peitmine peitekreemiga (vistrikud, tumedad silmaalused, pigmendilaigud jne). Peitekreemi toon peaks olema oma nahatoonist heledam.

- Järgmiseks sammuks oleks jumestuskreemi pealekandmine aga et see jaotuks näole ühtlasemalt ning tulemus jääks loomulikum, siis võiks meigikäsna enne niiskeks teha. Nii ei tekita ka püsiv jumestusvahend näol maski tunnet ja saab vältida seda, et lõualuu ja juuksepiiri äärde ei tekiks jumestuskreemi ranti. Samuti võib näol vaid teatud kohad püsiva kreemiga katta - näiteks punetavad põsed, lõua või ninaümbrus, probleemne otsaesine jne. Alustage jumestuskreemi pealekandmisel näo keskosast tupsutades käsnaga ja liikudes seejärel hajutades juuksepiiri ning lõualuu poole, et vältida tugevat ranti.

- Alati peale jumestuskreemi pealekandmist tuleks kasutada puudrit, sest see võtab nahalt rasuse läike, annab mati jume ja fikseerib tulemuse. Puudri pealekandmisel pista pintsel puudri sisse, ajage see pintsli sisse laiali ja raputage kergelt lahtine puuder maha, et saaksid niisked kohad üle tupsutada (mitte hõõruda). Puudri toon olgu värvitu või naha toonile vastav.

- Kui nägu on korralikult puuderdatud ja see nö puhas leht ettevalmistatud, siis võime alustada värvi pealekandmisega. Kauni jume saab näole päikesepuudri ja põsepuna abiga.

Jumestuskreemi ei ole vaja karta, sest see ei riku teie nahka vaid hoopis hooldab ja kaitseb seda saastatuse, tolmu, valguskiirguse (pigmendilaikude tekke eest) ja muude nahka mõjutavate välistegurite eest. Lihtsalt tuleb leida omale sobiv toode ja toon ning osata seda õigesti kasutada koos puudri ja põsepunaga. Siis on kaunis jume teile tagatud.