• Grillimiseks sobivad eelkõige väikesetükiline liha ja grillvorstid. Samuti kala ja erinevad puu- ja köögiviljad. Enne grillimist lase lihal või kalal seista toasoojas umbes tund aega, et grillile pannes ei toimuks kiiret temperatuuri muutust.
  • Suuretükiliste lihade puhul on soovituslik asetada sütele fooliumist veevann, mis annaks piisavalt niiskust selleks, et liha jääks mahlasem.
  • Proovi vahelduseks lihale grillida köögi- ja puuvilju. Grilli tükkideks lõigatud paprikat ja ananassi. Tervena võid grillile asetada näiteks fooliumisse mähitud õunu, aprikoose, mangot, apelsini, aga ka küüslauku, tomatit ja porgandit.
  • Kaladest on enimgrillitavad forell ja lõhe, kuid kindlasti tasub julgelt katsetada ka kõikvõimalike muude kodumaiste liikidega nagu lest, ahven, räim ja haug. Samuti sobivad grillile panemiseks ka muud mereannid.
  • Lõhefileed võib küpsetada ka puuplangu peal (leota puuplanku eelnevalt vees 15-30 min). Küpseta kala keskmisel või pigem madalamal kuumuse rohke suitsuga umbes 20 minutit (raputa sütele niisutatud laaste).