Hoidu kasutatud kodumasinate soetamisest. Kuigi müüja võib väita, et seade on täiesti korras, siis ei tea sa seda enne, kui masina koju viid ja sisse lülitad. Loomulikult võib sul olla õnne ja seade käivitub, ent tegelikult ei tea kunagi, kui kaua masin vastu peab. Samuti ei ole kasutatud seadmete kohta käivaid dokumente, mistõttu ei pruugi sa teada, kui kaua ühte või teist seadet eelnevalt kasutatud on. Teinekord on võimalik seadet välisel vaatlusel hinnata, kuid korralik välimus võib peita endas erinevaid defekte. Loomulikult on ka kasutatud tarvete poode, mis pakuvad seadmetele lühiajalist garantiid, ent siiski tasuks võimalusel sellistest alternatiividest hoiduda.

Kodumasinate soetamisel tuleks uurida edasimüüjalt garantiitingimusi. See on kasulik kaitse rikkes masinate soetamise vastu, ent on ka suureks abiks ootamatute rikete korral. Sellisel juhul kohustub müüja garanteerima seadme remondi kindlal perioodil pärast kodumasina soetamist, olenemata, kui sageli masinat kasutatakse. Loomulikult on garantiid erinevad, selleks süvene enne kodumasina soetamist võimalike ebameeldivuste vältimiseks konkreetse seadme garantiitingimustesse.

Kodumasina valimisel tuleks süveneda ka liisimistingimustesse. Näiteks võiks liising olla sama pikkusega, mis müüjapoolne garantii. Vastasel juhul lõpeb garantii enne liisingu lõppemist. Võib juhtuda, et masinat tabab rike, mida ei ole enam võimalik parandada ja see tuleb lihtsalt minema visata. Sinul tuleb aga endiselt seadme eest igakuiselt tasuda. Tundub rumalusena, kas pole?

Mõtle korralikult läbi, kas soovitud kodumasin on ikka oma raha väärt. Tootjad on teadlikud, et väga vastupidavaid kodumasinaid tootes väheneb nende järele nõudlus. Seetõttu on tootjad seadnud oma toodetele kindla kasutuspikkuse. Näiteks hakkavad pesumasinad pärast 1000. pesukorda oma häid omadusi kaotama. Seetõttu tasuks leppida teadmisega, et masin ei kesta kogu elu ja ka raha välja käia sellele vastavalt.

Kodumasinaid ei tasu kindlasti soetada impulsi ajel. Ost tuleks võimalikult põhjalikult läbi mõelda ja kaaluda. Näiteks tasub nõu küsida kauplustes töötavatelt konsultantidelt. Tihti püüavad nad aga soovitada just kalleid esemeid, millel on suurel hulgal vajalikke, aga ka mitte nii vajalikke funktsioone. Seetõttu on parimaks abimeheks tihti internet. Kui teame, mida otsime, leiab sealt palju kasulikku teavet. Portaalides on näiteks kodumasinatootjate poolseid kirjeldusi ja ka seadmete kasutajate tagasisidet. Viimased annavad tihti parimat infot, milline toode on tõesti oma raha väärt ja milline valik kõige õigem.

Jaga
Kommentaarid