Enamus mehi kinnitas meile, et kingitus ise ei olegi kõige tähtsam, oluline on kingituse tegija hea soov ja mõte. Samuti peeti kalliks võimalust pere ja lähedastega mõnusalt aega veeta ning nautida oma kaasaga näiteks mõnusat ühist õhtusööki.

Aga eks need ole soovid, mis meil kõigil ühised ning loodetavasti kestavad läbi aasta. Praktilise poole pealt aga ehk on kingiotsingutel abiks järgmised näited jõulusoovidest, mida erinevas vanuses ja erineva taustaga mehed meiega teile vihjete andmiseks jagasid:

Mina sooviks kingituseks raamatut või rahvarõiva elementi, näiteks muhu kampsunit. Samas, iga kink on hea, mis südamest kingitud.
Uku (32), kalamees

Minu ainsaks sooviks on, et mu naine ütleks mulle, et ta armastab mind. Oleme pikalt koos olnud, lapsed koos suureks kasvatanud ning ma olen talle alati truu olnud, kuid ma ei mäletagi enam, millal viimati tema suust neid kolme kaunist sõna kuulsin.
Kuno (54), insener

Kingipakki avades teeks rõõmu kokaraamat, mõni film (mida saab pereliikmete, sõpradega vaadata), sussid/villased sokid/hommikumantel/soe aluspesu vms, uus lõhn või mõni kinkekaart (sportimiseks või lõõgastumiseks). Samas on iga kink väärtuslik ning parim kink on ikkagi lähedased inimesed.
Kaspar (24), vabakutseline

Rõõmu teeb praktiline kingitus — näiteks uus talvemüts, sall või habemeajamismasin. Ei soovi igasugu tobedusi või nn „huumorikingitusi“. Samuti ei ihka kingikotist leida t-särke või aluspesu ega dušigeeli (minu tädi iga-aastane kingitus mulle).
Toomas (38), finantsametnik

Kuuse alt võiks leida näiteks “Apollo”, “Piletilevi” või “Draamateatri” kinkekaardi või mõne kinkija enda südamest tulnud viguri. Kindlasti ei soovi mitte ühtegi loteriipiletit ega kuuseehet, pigem juba mõni küünlake.
Jaak (47), isemõtleja ja külamees-ettevõtja

Kingitused jätavad mind üldiselt külmaks, küll aga ei oska ma midagi peale hakata vanaema poolt igal aastal kingitava odava dušigeeliga.
Eevald (28), meeskonnajuht

Mulle meeldiks näiteks uus playstation või lemmikmeeskonna särk või sall. Ka uus käekell teeks mulle rõõmu. Mida pigem ei tahaks on parfüümid.
Taavi (31), finantsjuht

Alati on hea kink mõni vein või üldse toidu ning joogiga seonduv. Mitte nii hea kingiidee: mingi asi, millega ei oska/ei taha midagi peale hakata. Ära ka nagu ei raatsi visata (kingitud asi ju) ja nii hoiadki seda kuskil kapinurgas. Ning alati seda asja nähes on süümekad.. ning lõpuks, peale aastaid viskad ikkagi selle asja ära. Ehk siis mingit asja kinkides peab ikka päris kindel olema, et kingisaajal seda ka vaja läheb.
Laur (32), ettevõtja

Ma soovin selle aasta jõuludeks ühelt kindlalt naiselt ühte minule mõeldud naeratust ja uue aasta esimesel sekundil ühte suudlust temalt suunurka. Nõmedaimat kinki kui sellist pole olemas. On kinkija olud: materiaalsed võimalused, maitse või selle puudumine, ettekujutus mis kink võiks meeldida ja muud faktorid, mis on kõik kümnenda järgu tähtsusega. Ainus mis loeb, oli soov kellegi peale mõelda — kui hästi või halvasti see välja kukub, pole absoluutselt oluline. Nii et kink pole praktiliselt kunagi nõme.
Georg (39), vabakutseline ajakirjanik

Kingikotist sooviksin leida pärisnahast elegantse rahakoti või midagi uut minu lumelauavarustusse. Täiesti mööda kingitus eelmisel aastal olid videomängud — need seisavad siiani niisama riiulil ja koguvad tolmu.
Tiit (24), müügiesindaja

MP3 mängija, millele on salvestatud mu tüdruku lemmikmuusika. Või fotoaparaat kirjakesega seal juures, et see on meist kahest piltide tegemiseks. Ei taha igasugu pudi-padi või sisustuselemente.
Kristo (19), üliõpilane

Tööriistakasti, mis täis uusi tööriistu või mõnd uut potti/panni — mulle meeldib kokata. Teiseks tahaksin naistele südamele panna, et mõelge enne hästi järele kui midagi kingite — eelmine aasta kinkis mu kaasa mulle hantlid ning mingi koduse trenažööri — see oli justkui vihje sellele, et olen paks ja kole ning rikkus kogu jõulumeeleolu.
Mart (52), ametnik

Mulle meeldiks väga uus võimendi minu vanale muusikakeskusele Pioneer. Kui mõtlen tagasi eelmise aasta jõulukinkidele, siis üks kingitus, mis mulle ei meeldinud, tuleb meelde küll — horisontaalsete triipudega puuvillasokid, mis olid tõeliselt inetud…
Andres (29), õpetaja

Mulle teeb alati rõõmu mõni põhjalikum ajalooraamat. Kui mõelda tagasi, siis ükskord kingiti mulle t-särk, mis oli ilmselgelt vales suuruses ja see tekitas minus küll tunde, et mulle oli lihtsalt esimene kättejuhtunud asi kingitud — seega rõõmu see küll ei teinud. Oluline on mõte kingituse taga!
Martin (45), kaitseväelane

Seega naised — unustage ära kõikvõimalikud sokid, aluspesu ja t-särgid ning lähenege kingituse tegemisele loominguliselt! Mõelge millised on teie mehe huvid ja hobid ning mis on asjad, mida tal tõesti võiks vaja minna. Ja kõige tähtsam — ärge unustage oma mehele naeratada ning seda, et pühade juures on kõige olulisemad koosveedetud mõnusad, rõõmsad ja rahulikud hetked ning rõõm üksteise seltskonnast!