PÄEV 1

Hommik

Kohv koore ja suhkruasendajaga
2 võileiba — toorjuust, jääsalati leht, suitsuvorst, tomat
Kohv, must

Lõuna

Kanatükike keedukartuliga, kõrvale peedi- ja porgandisalat
Klaas keefiri
Tükike teraleiba

Töölaua taga

3-4 tassi kohvi
2-3 assortiikommi töökaaslase sünnipäevalt

Õhtu

Pitsa (külmutatud ja ahjus kiirelt valmis saanud)
Tomatit ja kurki kõrvale
2 klaasikest punast veini

Õhtu jätk

3-4 õuna
juustu veini kõrvale
2 klaasi astelpaju-pohla siirupijooki
5 kommi raamatukõrvaseks

PÄEV 2

Hommik

Kohv koore ja suhkruasendajaga
2 võileiba — toorjuust, jääsalati leht, sink, tomat
Kohv, must

Lõuna

Paneeritud kala, ei saanud aru, missugune, keedukartul, kapsasalat
Klaas keefiri
Tükike teraleiba

Töölaua taga

3-4 tassi kohvi
tükk kringlit ja paar kommi — meil on palju sünnipäevalapsi

Õhtu

Poest kaasa toodud valmis kartulipuder
Samast grill-liha tükike
Tomat, kurk, hapukurk
1 rukkipala toorjuustuga

Õhtu jätk

3-4 õuna
2 täistera röstisaia viilu röstitult ja maasikamoosiga
1 klaas piima (1,5%)
2 klaasi astelpaju-pohla siirupijooki
5 kommi raamatukõrvaseks

PÄEV 3

Hommik

Kohv koore ja suhkruasendajaga
Võileib — toorjuust, jääsalati leht, sink, tomat
Kohv, must

Lõuna

Supp juba otsas, seega pool seapada (paar küpset sealihatükki ubadega) keedukartuli ja hapukapsa ning porgandisalatiga
Klaas keefiri
Tükike teraleiba

Töölaua taga (HEA!)

3-4 tassi kohvi
1 0,5 l pudel vett
1 õun

Õhtu

Otsustasin hästi lihtsat suppi teha — ½ pakki frikadelle, 1 pakk külmutatud juurikaid, 1 puljongikuubik
2 kausikest, väga hea supp, lisasin ka natuke toorjuustu, sibulat ja tilli
1 rukkipala

Õhtu jätk

3-4 õuna
juustu, mõned viilud
tükike sinki
2 klaasi astelpaju-pohla siirupijooki
šokolaad raamatukõrvaseks

KOMMENTAAR ENE TOITUMISE KOHTA

Ene KMI (Keha massi indeks — Body Mass Index) on 27,4, seega on tal väike ülekaal ja vaja on jälgida tervisliku toitumise põhimõtteid ning mitte süüa rohkem, kui kulutad!

Ene liikumisaktiivsuse kohta praegu veel andmeid ei ole.

Kolme päeva menüü põhjal paistab, et Enele meeldib õhtuti mõnuleda ja süüa „midagi head“. Oma toidulaua korraldamisega tuleb ta hästi toime, kusjuures iga päev on menüüs köögivilju, leiba, piimatooteid, sagedamini nendest keefiri, mis on väga tervislik.

Hommikusöögiks on kujunenud välja võileibade söömine.

Lõunasöögid on mitmekülgsed — nende kolme päeva jooksul on kana, kala ja frikadellisupp külmutatud aedviljaga.

Ebatervislikud on töölaua taga näksitud kommid ja kringlid.

Õhtusöök aga venib pikale „õhtu jätkuga“, mis on raamatu taga mõnulemine ja näksimine.

Mida peaks muutma:

1. Pidevalt (ei tea, kui pikka aega?) suhkruasendajat ei maksa süüa. Parem lisada kohvile teelusikatäis suhkrut. Liiatigi on iga päev magusaks olnud kommi — kas töö juures või veel õhtul „raamatukõrvaseks“. Piltlikult öeldes: ühe kommi asemel on suhkur igatahes parem valik.

2. Nüüd aga töölaua taga on kahel päevas asi täiesti untsus, kolmandal päeval aga seevastu super! See tähendab, et töö juures peaks olema kindlasti pudel vett. Soovitatav on ka tinglikult ühe tassi kohvi kohta juua üks tass vett. Ning sõpradele sünnipäevakostiks on puuviljad parim valik! (Nagu kolmandal päeval on õun!).

3. Õhtused õunasöömised on põhimõtteliselt head, aga võib arvestada nii, et piisab 200 g õuntest (puuviljadest) päevas. Kui õunad on suured ja mahlased, siis piisab kahest õunast.

4. Ilmselt joob Ene üldse vähe vett, kuna eelmistel päevadel ei ole selle kohta sõnagi lausutud.

5. Kindlasti ei sobi juua siirupijooki. See tuleks jätta ära ja selle asemel juua kas sidrunivett, teed või näiteks tomatimahla! Siirupiga saab asjatuid kaloreid, mis ainult soodustavad kilode lisandumist.

6. Juustudest tuleks valida lahjemaid sorte. Sama kehtib võileivakatteks valitud singi kohta. See peaks olema pekita, eelistatavalt näiteks kalkunisink, mis on kõige lahjem.

Menüü korraldamisel tuleks läbi mõelda need sõnad (toidud, näksid, joogid), mis on kursiivis — need on soovitatav asendada!