Mis üle, see müügiks

Käi kõik oma kapid, sahtlid ja riiulid kriitilise pilguga üle ja vaata, mida annaks maha müüa. Kindlasti seisab sul raamatuid, mida tead, et enam ei loe. On aeg müüa maha need ühel-päeval-ehk-mahuvad-mulle riided. Kas laps mängib veel kõigi nende vanade mänguasjadega või tekitavad need tema toas lihtsalt lisasegadust? Õnneks on Facebookis ohtralt ostan-müün gruppe, kus on asjadest võimalik üpris kiiresti ja lihtsalt vabaneda.

Mis üle, see… kingiks?

On inetu kinkida edasi kasutatud asju, kuid kui sul seisab kodus uusi ja puutumata tooteid, mis tegelikult imehästi ka kingiks sobiks, on see igati okei. Ehk on su küünavarudes liiga palju ilusaid lõhnaküünlaid? Seisab mõni lugemata raamat või on köögisahtlis siltidega pajakinnas. Jah, endal võib piinlik olla küll, aga kui miski, mis sinul tolmu kogub võib rõõmustada kedagi teist, pole selles midagi halba.

Kes mida toob?

Kui tähistate sõpradega pühi ja plaanis on õhtusöök, leppige varakult kokku, kes täpselt mida kaasa peaks võtma. Nii ei tunne sa poes survet haarata nii vein, magustoit, mandariinikotike kui soolane snäkk.

Paber ja pastakas

Kas tead kui palju imeilusaid kingitusi on võimalik teha kasutades vaid paberit ja pastakat? Kirjuta lähedasele ilus kiri või luuletus. Tee talle hea tuju kaardid terveks aastaks (kirjutad 10-15 kaardile midagi ilusat just talle ja ta võib neid avada kui tunneb, et on kurb). Tee kupongivihik koos 12 lubadusega, mida ta võib uue aasta jooksul kasutada.

Söö külmik tühjaks

Alusta kohe täna ja ära mine toidupoodi. Kui just pead, osta vaid hädavajalikku. Sea eesmärgiks süüa seda, mis kodus juba olemas. Kes teab, ehk avastad nii ka mõne uue põneva retsepti! Ja muide, kraanivesi on su organismile täiesti hea ja piisav jook. Sa ei pea ostma mitme euro eest mahlasid ja karastusjooke, eelkõige aga mitte alkoholi!

Tee ise!

Klassikalised ise valmistatud jõulukingitused toimivad alati, olgu selleks siis küpsised, trühvlid, kehakoorija, huulepalsam, seep, küünal või midagi muud. Materjalid on esialgu küll väljaminek, kuid neid isetehtud tooteid kõigile kinkides säästad lõppkokkuvõttes suurel hulgal raha.

NB! Kui sul siiski on veidi raha, et kingitusi osta, kuid tahaksid seda teha võimalikult soodsalt, tutvu kindlasti meie kingispikriga, kust leiad tervelt 100 kingiideed, mis ei lähe sulle maksma rohkem kui 10 eurot!

Ja lõpuks... ära unusta, et jõulud ei peaks ega tohiks tiirelda ümber kingituste. Oluline on veeta see aeg oma lähedastega ja kui nad sinust tõeliselt hoolivad, mõistavad nad, kui ütled juba varakult, et kahjuks pole sul võimalik neid sel aastal suurte kingitustega hellitada, kuid et hoolid neist väga ja ootad jõuluõhtut nende seltsis!