Kas valida kasutatud rehvid või uued Hiina rehvid?

Spetsialistide sõnul on Hiina rehvide tootmistehnoloogiad vananenud, mistõttu jäävad seal toodetud rehvid suurelt alla Euroopas kehtivatele standarditele. Hiinas valmistatud rehvid on väga halva kvaliteediga, mis mõjutab ka auto stabiilsust ja turvalisust teedel. Kui Sul on vaja valida kahe halva vahel — uued Hiina rehvid või kasutatud tuntud tootja rehvid, siis soovitame valida pigem viimased. Kuid ka kasutatud rehvide valimisel tuleb silmas pidada kindlaid tegureid.

Rehve tuleb vahetada iga kümne aasta tagant

Kõige vastupidavamad ja usaldusväärsemad on kahtlemata tuntud rehvitootjate rehvid, juhul kui uusi rehve ei ole võimalik soetada, võib julgelt valida kasutatud mudelid. Ent kõik rehvitootjad on üksmeelselt nõus, et rehvide vanus ei tohi mingil juhul ületada kümne aasta piiri, sest sealt edasi ei ole rehvid enam kasutuskõlblikud. Kumm kaotab aja jooksul oma tehnilised omadused ja hakkab lõhenema, muutudes ebausaldusväärseks. Seda ka juhul, kui pealtnäha tundub rehv nagu uus. Kuidas on võimalik rehvi tootmise aega selgeks teha? Selle küsimusega on hädas rohkem kui üks autojuht.

Spetsialistide sõnul on rehvide tootmise kuupäev ja kõik muu oluline info kirjas rehvide küljel DOT (Department of Transportation)-märgisel. See koosneb numbritest, mis näitavad tootmisnädalat ja aastanumbrit. Sellist standardit kasutavad kõik rehvitootjad. Koodi kaks esimest numbrit viitavad nädalale ja viimased valmistamise aastale. Näiteks, kui rehvidel on number 0416, siis tähendab see, et rehv on valmistatud 2016. aasta neljandal nädalal.

Rehvide hoiustamine

Ka rehvidele on omad kindlad nõudmised, kuidas neid hoiustada. Rehvid peavad olema kaitstud päevavalguse eest, sest päikesel on kummile korrosiooni tekitav mõju, lisaks peavad rehvid olema hoiustatud madalal temperatuuril. Ruumis, kus rehve hoiad, võiks olla hea ventilatsioon. Lisaks peavad rehvid olema vertikaalses asendis, et vältida deformatsioonide teket. Rehve ei tohi kindlasti üles ripudata ega külgedele virnastada.

Jaga
Kommentaarid