Põdrakanep. Traditsiooniliselt on põdrakanepi õitest valmistatud isegi kalja, aga see sobib hästi ka salatisse ning kuivatatud õisi võib lisadaleiva- või koogitainasse.

Kurgirohi. Siniste tähekujuliste õitega saab lisada põnevat värvust jookidele, jäätisele ja kõikvõimalikele magusroogadele. Kurgirohi sobib hästi ka alatitesse ja kuivatatuna tainaste hulka.

Saialill. Värskena sobib kaunistama nii soolaseid kui magusaid roogi, samuti suppide-salatite koostisesse.

Kannike. Kannikesed on ühed universaalsemad toidukaunistajad ja neid tasub jääkuubikutena külmutada, et ka jookidele ilu lisada.

Mungalill. Maitse tõttu kutsutakse mungalille ka kressiks, selle õitest ja lehtedest valmistatud roogadel on kergelt mõrkjas maitse. Sobib võileiva ja suupistete kaunistamiseks, aga ka kohupiima- ja juusturoogade juurde.

Loe rohkem ajakirja Naised värskest numbrist!