Kui seda kohta peitepulga ja jumestuskreemiga katta, siis jääb see koht selgelt ülejäänud nahast erinevaks ja peitmise asemel on see justkui nähtavamaks muutunud.
Sageli on nii, et nägu näeb ilma meigita puhtam ja tervem välja kui jumestusega, sest see toob pigem kõik vead välja. Kas ma jumestan ennast valesti, mida peaks teisiti tegema?


Vastus:

 
Iluvigade peitmiseks on väga palju erinevaid tooteid. Olenevalt soovist leidub kindlasti kõigile sobiv toode ja toon. Jumestuskreemidega on sama lugu, on suurema katvusega jumestuskreeme ja ka selliseid, mis lasevad oma nahal ilusti läbi kumada, andes loomulikuma tulemuse. Isegi kui Teil on kodus suure katvusega jumestuskreem ja Te soovite, et see oleks läbikumavam, või kui Teie nahk on kohati kuiv siis kasutage jumestuskreemi pealekandmiseks niisket meigikäsna. On olemas palju nippe kuidas ühe meigivahendiga näiteks mitut asja teha, tuleb lihtsalt leidlik olla.

Kui Teile tekitavad muret vistrikud ja ketendav nahk nende ümber siis soovitan ma Teil proovida Make Up Store’i Eazy Cover Red’i, mis on kõrge pigmendisisaldusega ja mõeldud spetsiaalselt vistrike peitmiseks, kuid samas on see mõnusa kreemika koostisega ja sobib ideaalselt kuivale nahale.

Teine asi on see, kui te soovite lokaalselt midagi peita ja ei soovi jumestuskreemi üle näo kasutada. Siis peate leidma toote, mis on võimalikult sama tooni kui enda nahk.

Kui Te väidate, et jumestuskreemi või üldse meigi kasutamine toob Teie näol kõik vead esile siis ilmselt teete Te selle kasutamisel midagi valesti. Jumestuskreemi ja meigi eesmärk on siiski midagi muud.

Et veatut tulemust saada, peaksite kõigepealt nahka korralikult puhastama ning seejärel niisutama. Siis alustatakse iluvigade peitmisega peitekreemi abil, pärast mida kantakse peale jumestuskreem kogu näo ulatuses. Kui Teil on ühtlasem nahk, siis ainult probleemsetele piirkondaldele (nagu näiteks punetavad põsed, piirkonnad, kuhu oli vaja rohkem peitekreemi panna, et need ära ühtlustada). Järgmine oluline samm, mille paljud jätavad tegemata, oleks kinnitada kõik eelnevalt tehtu puudriga kogu näo ulatuses, sest puuder võtab nahalt rasuse läike, annab ilusa mati jume ja fikseerib tulemuse. Puudri kasutamine võimaldab meil jumestuskreemi hajutada ja meigi puhul on hajutus ülimalt oluline. Kui nahk on korralikult puuderdatud, alles siis hakatakse peale kandma värve — modelleeritakse nägu ehk peale kantakse päikesepuuder või põsepuna, mis toob näole ilusa ja terve jume.

Toredat katsetamist,
Jana Boberg
Meigikunstnik