1. Olen 19 aastane tüdruk ja mind häirivad väga väikesed vuntsikesed. Tahaksin teada, milline on kõige parem meetod nendest vabanemiseks?

Väikesed vuntsikesed ülahuule kohal põhjustavad nii noortele kui küpses eas naistele muret oma välimuse pärast, kui ka märkimisväärset ebamugavust inimestega suhtlemisel. Efektiivseima ja kõige pikaajalisema tulemuse annavad laser- ja/või fotoepilatsioon. Laser- või fotoenergia neeldub valikuliselt karvades ja selle tulemusel karv koaguleerub koos sügavamal asuva karvasibulaga, milles asub karva kasvutsoon ning sellest hiljem karv enam ei kasva. Protseduurid on reeglina hästi talutavad, ohutud ning väheste vastunäidustustega. Iga esmakordset klienti konsulteerib arst, kes selgitab kliendi nahatüübi ning soovitab kas siis laser- või fotoepilatsiooni konkreetsele inimesele.

2. Miks ei saa teha laser- ja fotoepilatsiooni päevitunud nahale?

Värskelt päevitunud nahas on rohkem pigmenti ja kuna laserkiir imendub pigmendis, siis võib tekkida tugevam punetus või lausa põletus. Medemise laseriga on üsna ohutu ka päevitunud nahale epilatsiooni teha, kuid soovitame siiski 2 nädalat enne ja pärast protseduuri mitte päevitada.

3. Palun selgitage, mis on hirsutism ja kas seda on võimalik ravida?

Hirsutismiks nimetatakse heledate ihukarvakeste muutumist tumedateks pigment melaniini sisaldavateks terminaalkarvadeks meestele iseloomulikes kohtades nagu ülahuule kohal, lõual, põskedel, rinnal, kõhu keskjoonel. Hirsutismil võivad olla erinevad põhjused nagu mõned günekoloogilised haigused, sisenõrenäärmehaigused jne. Hirsutism võib olla ka mõnede ravimite kõrvaltoime tulemus.

Üksiksümptomina võib hirsutism esineda ka täiesti tervetel naistel, sel juhul räägitakse idiopaatilisest hirsutismist, mille puhul on meessuguhormoonide tase veres normis, kuid karvasibul on ülitundlik normväärtuses olevatele meessuguhormoonidele, mille kõige häirivam tulemus on tumedate karvade kasv näol. Idiopaatilist hirsutismi ravitakse karvade eemaldamisega, kus kõige efektiivsema ja pikaajalisema tulemuse annavad laser- ja/või fotoepilatsioon.

4. Palun soovitage, kust saada abi (konsultatsiooni) võitlusel tselluliidiga. Veebist kiiret otsingut tehes professionaalseid abiandjaid (konsultatsiooni tasemel) ei leidnud. On pikad üldised jutud, mis on tselluliit ja soovitused teha sporti (teen) ja jälgida söödavat (jälgin). Minu mure on, kuhu pöörduda konsultatsiooni saamiseks? Stella (34-a.)

Tselluliidi ravis saavutate parimaid tulemusi, kui teete kombineeritud ravi, see tähendab mitu erinevat protseduuri korraga: aktiivne sportlik eluviis, dieedi pidamine, kreemid, tselluliidimassaaž, mesoteraapia. Medemise poolt peame parimaks TriActiv 10st protseduurist koosnevat kuuri, kus rütmiline vaakum-massaaž, jahutussüsteem ja sügavatoimeline laser vähendavad tselluliiti. Protseduuridele eelneb spetsialisti konsultatsioon.

5. Olen lugenud netist TriActive tselluliidimassaaži kohta. Kas see protseduur on mingi moel valulik? Olen viiendat kuud rase — kas see on takistuseks?

TriActive tselluliidimassaaž ei ole valus, vastupidi, tegemist on väga lõõgastava protseduuriga. Vaakum-massaaži käigus stimuleeritakse lümfiteid, mis ei pruugi lootele hea olla. Peale sünnitust sobib TriActive suurepäraselt keha pinguldamiseks ja modelleerimiseks. Seda küll alles pärast rinnaga toitmise lõpetamist.

Tasuta konsultatsiooni broneerimine:
Medemis Medical Beauty Center
Narva mnt. 7, 6 korrus
(sissepääs Sony Centeri kõrvalt)
Tel: (+372) 699 8333
info@medemis.ee
www.medemis.ee

Saada oma küsimus mittekirurgilise iluravi kohta Naistelehte spets@delfi.ee.