VASTUS:

Kõige täpsem, kiirem ja mugavam viis hammaste asendite korrigeerimiseks on breketravi. Tänapäeva ortodontia pakub erinevaid esteetilisi breketlahendusi, mis sobivad kõigis vanuses patsientidele. Ortodontilise ravi planeerimist alustatakse uuringutest, mille käigus hinnatakse olukorda ja koostatakse täpne raviplaan. Ravi kestus ja ulatus sõltuvad diagnoosist.

Enamasti teostatakse breketravi mõlemal hambakaarel korraga. Selline lähenemine annab võimaluse tekitada sirged hambarivid ja luua korrektne hambumus. Lihtsamate diagnooside korral saab teostada breketravi ka ainult ühel hambakaarel. Iga suu ja olukord on erinev. Konkreetsetest ravilahendustest, mis just Teie hammastele kõige paremini sobivad, saab rääkida esmasel ülevaatusel, kus ortodont saab Teie suu olukorraga vahetult tutvuda.

Tervete hammaste ja igemete korral on breketravi ohutu. Väiksemad kõrvaltoimed võivad siiski kaasneda iga raviga, aga need esinevad harva ning pigem patsientidel, kelle hammaskond on halvas seisukorras ja kel on lisaks kroonilised haigused (näiteks diabeet).

Keskmine breketravi kahel hambakaarel kestab 1,5-2 aastat, lihtsamate diagnooside korral võib ravi kesta ka 6-12 kuud. Hinda on raske üldistada, see sõltub paljudest teguritest nagu Teie valitavast breketlahendusest, ravi kestvusest jne, aga kõige enam peaks arvestama umbes 2000-2500 euroga, mis jaotub raviperioodi peale. Soovitan pöörduda ortodondi poole läbivaatusele, kes saab soovitada Teile sobivad ravilahenduse ja öelda ka hinna.

Dr Kirsten Nigul, ortodont
Kliinik 32