Vastab Signe Päär:

Suviste palavate ilmadega võib rasueritus suureneda ning see omakorda ummistab poore. Võimalik, et sügise saabumisega muutub näonahk tagasi normaalseks. Kui mitte, siis tasuks käia kosmeetiku juures, kes pakub naha sügavpuhastust ning saab sobivate puhastusvahendite valikul abiks olla.

2. Mis vahe on fotoepilatsioonil ja laserepilatsioonil? Kumb on tõhusam?

Laser- ja fotoepilatsiooni vahe seisneb allikas, kust energiat saadakse. Sisuliselt on nende toime sama, kuid näiteks fotoepilatsioon sobib paremini heledale karvale, laserepilatsioon aga tumedale karvale. Kõige parema tulemuse annab epilatsioonide kombineerimine. Näiteks võib kasutada bikiinipiirkonnas fotoepilatsiooni ja näol laserit.

Laser-ja fotoepilatsioonid on kõige tõhusamad epileerimismeetodid, kuna eemaldavad karvad jäädavalt ja ei kahjusta naha struktuuri. Epilatsioonid on inimorganismile täiesti kahjutud ja meditsiinilised vastunäidustused praktiliselt puuduvad. Protseduurid on kiired ja tulemus püsiv.

Dr. Signe Päär lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1991 aastal. Viimased kuus aastat on Dr. Päär spetsialiseerunud laserravile ja mitmetele erinevatele mittekirurgilistele iluravimeetoditele. Hetkel on ta üks parimaid spetsialiste meditsiinilise iluravi valdkonnas.

Saada oma küsimus Naistelehte spets@delfi.ee.