Kumerad või tavalised ekraanid

Viimaste aastate jooksul, mil Galaxy S6 Edge ilmavalgust nägi, on paljud telefonide tootjad turule tulnud kumerate ekraanidega: Samsungil endal on palju selliseid telefone, BlackBerry Priv on samuti taolise välimusega ning Xiaumi Mi Mix ja LG G6 niisamuti. See on üks uusimaid telefonide moesuundi, mis võimaldab nautida enneolematuid vaatenurki ja muljetavaldavat disaini.

Duaalkaamerad

Duaalkaamerad on olemas juba isegi suhteliselt soodsa hinnaga telefonidel. Huvitav on seejuures asjaolu, et iga tootja kaks kaamerat töötavad üsna erinevalt – LG teine kaamera on lainurkkaamera, iPhone’i teine kaamera võimaldab suumida ja Huawei teine kaamera on must-valge, võimaldades jäädvustada hea kvaliteediga pilte.

Kõrgema taseme turvalisus

Varem ilmunud telefone on võimalik kaitsta ainult salasõnadega. Seejärel ilmusid telefonidele aeglased ja ebatäpsed sõrmejäljelugejad, mis igal korral meid siiski puudutuse peale sisse ei logi. Tänapäeval on meil aga lisaks sõrmejäljelugejale ka silmaiirise ja näotuvastuse programmid. Ilma nende uskumatute innovatsioonideta on uued telefonid suisa kujutlematud, kuigi varasemalt ei pidanud me sellist turvalisustaset sugugi vajalikuks.

Ülivõimsad protsessorid ja rohkem RAM-i kui mõnel arvutil

Siiani ei olnud neljatuumalised arvutid kuigi sagedased. Nüüd on aga Kaup24.ee e-poest võimalik endale tellida ka neljatuumalist telefoni. Telefoni protsessor ei ole loomulikult sama võimas kui moodsa arvuti oma, kuid areng on olnud muljetavaldav – telefonid on muutunud ülivõimsateks.

Isegi praegustel arvutitel on sageli 2, 4 või 6 GB RAM-mälu. Paljudel nutitelefonidel on samuti suurel hulgal RAM-i, mida on võimalik võrrelda suisa ökonoomsemate süle- ja lauaarvutitega. Turul on tegelikult suisa 8 GB RAM telefone, kuid kasutajate kommentaaride kohaselt on selline RAM-i hulk telefoni jaoks kasutu, kuna seade ei suuda seda tööks rakendada.

Telefonid on väikesed, kuid uskumatult võimsad seadmed, mis on läbi teinud uskumatu protsessi. Kes oleks osanud seda aastate eest arvata ja millised muutused ootavad meid ees veel aastate möödudes?

Jaga
Kommentaarid