Rabamarjad murakad on fütotoitaineliselt koostiselt sarnased vaarikatega (antioksüdantne, mikroobi- ja vähivastane mõju), kuid vitamiine ja mineraalaineid on neis isegi rohkem. Nendest aromaatsetest marjadest saab leevendust väsimuse ja vitamiinivaeguse korral.

Murakamarju korjatakse siis, kui nad on alles punased, ei ole veel kollaseks ega pehmeks muutunud. Kui sattuda murakale minema pisut hiljem, siis kui osa marju on juba valminud, võta lisaks korvile kaasa ka mannergu(d). Valminud lähevad sinna, korvi pannes on muidu neist suur osa mahla juba enne koju jõudmist kaduma läinud.

Murakaid punaselt korjates jäävad viljatuped ehk -tupsud (kuidas neid ka ei nimetata) külge, kergesti eraldatavaiks muutuvad nad marjade kollaseks küpsedes. Kui kodus marju puhastatakse, visatakse tavaliselt marjatupsud prügikasti. Kes aga arvab, et ta ei ole nii rikas, et ravimit prügikasti visata, võiks need tupsud valgel paberil või riidel ära kuivatada. Neil on samasugused raviomadused kui murakalehtedel — omavad tugevat põletikuvastast ja kootavat toimet.