Naised ja kaalulangetamine. Igipõline probleem. No kust küll need kilod tulevasd, ma ei söö ju midagi…

Mul isiklikult kaaluprobleemi eriti pole. Vahe on vaid selles, et talve jooksul võtan juurde kuni viis kilo ja suvel see kaal kaob. Sel suvel ei tahtnud kaal väiksemaks minna, oligi ju pikalt nagu talvine suvi, kuidagi ei saanud jopestki loobuda.

Mul juhtus nii, et ilmselt sain toidumürgituse, sõin mingit grillvorsti, millele praegugi mõtlen vastikustundega. Oksendasin terve päeva, no südamest kohe. Ei söönud midagi sellel päeval ega ka järgmisel mitte. Kaks kilo kadusid paugupealt (ja kaal jätkab praegugi tasapisi langemist, kuna söön siiani vähem). Kolmandal päeval hakkasin sööma — veidi saia ja hapukapsaid. Kapsad tundusid head, ilmselt tahtis magu haput tagasi.

Nüüd on nädal möödas, olen terve ja uskumatult energiline. Süüa ei taha leiba ja liha, ei saa juua kohvi. Küllap peagi hakkan ikka sööma ja jooma kõike nagu endiselt. Kui varem olin väsinud ja uimane, jõin kohvi, siis nüüd on ilma kohvita palju rohkem energiat. Olen uskumatult palju tegutsenud. On tunne, nagu oleksin läbi teinud mingi puhastumise, no võib-olla umbes nagu paastulaagrites. Olen neist lugenud ja ka rääkinud inimesega, kes on selle läbi teinud. Ise olen tundnud, et ei taha seda teha. Mu tuttav küll kiitis paastulaagrit, kuid ütles ka, et see kõndimine — igal päeval pikad kilomeetrid — oli küll alguses väga raske olnud. Ta rääkis ka, et tal olid igaks juhuks taskus kommid (keelatud). Kõige raskemal momendil (enne kokkukukkumist) olid need kommid olnud tema ja ta kaaslase päästjad. Küllap on igal asjal oma võlu ja valu, küll igaüks leiab oma. Isiklikult ei julgeks küll kellelegi kaalu langetamiseks tablette soovitada. Muidugi see mulle tulnud variant on ka küllalt ekstreemne. Ei tohi ju soovitada: sööge halvaks läinud toitu ja saage mürgitus… Ja lõpuks ei saa ju elus olla kaal peamine eesmärk.

On tore, et lõpuks suvi tuligi. Ilusat suve nautimist kõigile!

Naisteka lugejad, kirjutage meile, kuidas teie olete kaalu kaotanud ja kas soovitaksite oma meetodit ka teistele.