Kui on valida massaaži või jõusaalis higistamine ja sadade kilomeetrite jooksmise vahel, siis esimene variant tundub natukene ahvatlevam. 

Klient poeb spetsiaalsesse sükkpükse meenutavasse kostüümi ja heidab massaažilauale ning sellega tema aktiivne osalus protseduuris ka lõpeb. Massöör lülitab sisse LPG aparaadi, mis suriseb vaikselt ja uinutavalt ning alustab protseduuri seljamassaažiga. Vaakummassaaži tehakse spetsiaalsete rullikute abil ning see on mõnus ja meeldiv. Pean tunnistama, et enne esimest seanssi pelgasin Internetist loetu ja foorumites kirjeldatud kogemuste põhjal valu ja ebameeldivustunnet, kuid tegelikkuses on massaaž lõõgastav ja rahustav ja Salong Silueti omaniku Maria Fivegeri sõnul ei tohigi see protseduur mingil juhul valu tekitada. Kliendid, kes on LPG`d mõnes teises salongis proovinud, on Silueti massööridele kinnitanud, et mida valusam, seda efektiivsem, kuid nii see kindlasti ei ole. Minul olid vaid pärast esimest kaht protseduuri reied natuke hellad, aga kindlasti mitte valusad. Järgmiseks võtab massöör ette tagumiku ja jalad ning masseerib neid kolme erineva režiimiga — esimene on tugevamaks töötluseks ette valmistav massaaž, järgneb nahaaluste kudede ja rasvarakkude töötlemine ning lõpetuseks naha pinguldamine ja lõdvestus.  

Seejärel ajab massöör laua peal tukkuma jäänud kliendi üles, palub ümber pöörata ning käib kolme erineva programmiga läbi ka kõhu ja reied ning kõige lõpuks käed. Massaaž kestab kokku umbes 40 minutit. Et protseduur eriti efektiivne oleks, lõpetatakse see Siluetis ProEllixe salenemistreeninguga.

Silueti koduleheküljel kirjutatakse nii:  ProEllixe salenemistreening on ühteaegu nii organismi üldist heaolu, figuuri korrigeeriva kui ka keha treenitust tőstva toimega. 10 minutit treeningut ProEllixe spordiprogrammil annab lihaskonnale sama koormuse kui aktiivne treening jőusaalis. Paljutõotav, kas pole?

Kui eelnev LPG massaaž on uinutav ja lõõgastav, siis ProEllixe sõna otses mõttes raputab sind väga kiiresti väga ärkvele. Tegu on ülimalt lustliku protseduuriga, mis põhineb vibratsiooniteraapial — klient seisab aparaadile, mis sisse lülitades värisema hakkab ning iga rasvaraku kehas 10 minuti jooksul põhjalikult läbi raputab. Ka sel aparaadil on mitu erinevat programmi — esmalt soojendus, siis aktiivne treening ja lõpuks lõõgastus ja suure tõenäosusega kaasneb esimese paari seansiga ka naeruteraapia, sest käepidemest kinni hoides aparaadi peal väriseda on lihtsalt väga naljakas. Kuid efekt on võimas. Treeningu lõppedes tunned, kuidas veri kehas ringleb, jalad mõnusalt surisevad ja energiat on märksa rohkem kui enne. Parimate tulemuste saamiseks soovitatakse LPG+ProEllixe`i protseduure võtta kuurina, vähemalt 10 korda järjest. Nii ma tegin.

Ja kuidas siis mõjus?

Mõjus uskumatult hästi. Esiteks olin pärast massaaži alati energiline ja särtsakas, mitte uimane ja väsinud nagu kevadel tavaliselt, ning töövõime kasvas tunduvalt. Nagu pärast trenni või massaaži ikka — veri käib, endorfiinide tase on laes ja tuju seetõttu hea. Kuid janu oli küll meeletu, veepudel pidi alati käepärast olema. Jällegi tore — keha annab märku, et on aeg mürgid väljutada. Tselluliidiravi suhtes olin väga skeptiline ja arvasin, et kümne korraga pole mingil juhul võimalik apelsinikoorenahast vabaneda, kuid pärast viiendat salongiskäiku oma jalgu uurides selgus, et võib juba seeliku selga panna küll! Kõht ja puusad tundusid endised, kuid jalad olid märgatavalt siledamad ja koledaid kühmukesi tunduvalt vähem ning nahk oli pehmem. Pärast kümnendat korda olid ka viimased "kodujuustumärgid" läinud. Salongis kulus aega selleks 10x60 minutit.

Muidugi pean ütlema, et kuuriga alustades ei olnud minu jalgade olukord just kõige hullem, st tselluliit ei olnud viimases kõige krobelisemas staadiumis. See tähendab, et siin-seal esines rasvladestusi ja väga hea meelega spaas ja rannas oma jalgu näidata ei tahtnud, aga olen ise näinud palju hullemas seisus naisi. Tõenäoliselt seetõttu, et jõudsin salongi enne olukorra katastroofilist muutumist, olidki tulemused nii head. Ka massöörid rõhutavad alati, et tulemused on individuaalsed — mina märkasin esimesi muutusi pärast viiendat protseduuri, aga on inimesi, kes vajavad esimeste paranemismärkide ilmnemiseks kahtkümmet massaaži. Väga tugevast tselluliidist jagu saamine nõuab loomulikult rohkem aega ja pikemat kuuri. Massööri sõnul on kõige raskem piirkond kõht. Sealt rasvakihti vähemaks saada ja nahka trimmi ajada on märksa keerulisem. Kuid kõik sõltub sellest, kui suur on probleem ja kuidas sinu keha reageerib. Kindlasti saad sa enda heaks ja protseduuri õnnestumiseks ka ise palju ära teha — korrigeerida oma toitumist, juua palju vett ning liigutada end rohkem. Siis on kindlasti ka efekt kiirem ja suurem.