Kui pruudikimp pannakse paika pruudi ja floristivahelise koostööna, siis tasub meeles pidada järgmist:

  • Tasub olla avatud meeltega ja anda täpselt edasi oma soove
  • Tuleb usaldada ja kuulata tegijaid, kel on kordades rohkem kogemusi kui tellijal
  • Tuleb olla valmis ka kompromissideks, sest hooajavälised lilled on tunduvalt kallimad ning nende kvaliteet ei pruugi sobida pulmaseadetesse
  • Kui väga ilus ja kuninglik valge liilia tekitab pruudis või teadaolevalt mõnes külalises peavalu, siis peab kogusega piiri pidama või hoopis lille asendama
  • Kui pulmapäev on kuum suvepäev või pakaseline talvepäev, siis pruudikimp ei pruugi kogu päeva vastu pidada. Riski maanduseks saab tellida kas kaks pruudikimpu või siis alguses fotosessiooniks tavalisem kimp ning tseremooniaks selle n.ö. õige pruudikimbu
  • Klassikalise pruudikimbu tegemiseks kulub floristil 1,5 h ja ca 30 roosi, mistõttu võib pädevaks eelarveks pidada hinda alates 60.eurost
  • Internetis leidub palju ilusaid fotosid lilleseadetest, aga neid ei tasu usaldada, sest fototöötluse abil saab värvigammasid sobivaks timmida
  • Abielu tseremoonia või laulatuse dekoratsioone saab kõiki edukalt ära kasutada peokohas
  • Külaliste lilledest jõuab florist peomajja kaunid seaded teha samal ajal, kui noorpaar teeb ringsõitu, pildistab ja naudib külalistega tervitusšampust

Aga milline on ikkagi tänane pruudikimbumood?

Kui vaadata laia maailma ja sirvida värskeid pulmaajakirju, siis täna on moes lihtsad, vaba joone ja paljude eriliigiliste lihtsate lillede ja sobiva rohelisega ümarkimbud, mis on varte ümbert kokku seotud kauni pulma- või kleidivärvi lindiga. Lilledest on esikohal ikka roos, aga kohe järgmisel auväärsel kohal troonib pojeng.

Kui pruudil on eheteks pärlitest kee ja kõrvarõngad, lisatakse sama pärliimitatsioon ka pruudikimbu roosi südamikesse .Kui pruudi ehted pole pärlid, siis võib lisada pruudikimpu veepiiskade imitatsioonid, mis lisavad kimbule kastevärsket ilmet.

Pruudikimp peab iseloomustama ka pruuti ennast, seetõttu pulmakorraldaja või florist vestlebki esmalt veidi kimbu tellijaga, et saada pisut aimu mõrsjast endast.

Aga, kes siis ikkagi tellib pruudikimbu?

Kui järgida vanu kombestikke, siis pruudikimbu tellijaks oli kombekohaselt peigmees.

Uuemal ajal ei soovi pruudid oma peigmeest nii täbarasse olukorda jätta, et ta peab teadma lilledest nende säilivusest ja veel pruudikleidi värvidest ning pruudi lemmiklilledest. Pruudid arvavad, et ühele niigi ärevust täis peigmehele pole vaja sellist olukorda tekitada, seega arutatakse pruudikimbu iga detail kenasti kas pulmakorraldaja või floristi juures läbi ja pulmapäeval tõesti annab selle kauni kimbu peigmees oma kaunile pruudile üle, aga juba täiesti pingevabas võtmes. Kõik osapooled on rahul ja õnnelikud ning ilus päev võib edukas joones jätkuda.

Peigmehe kuuerevääri seade on minivariant pruudikimbust, mis on korraliku klamberkinnitusega.

Hooajavälistest lilledest võivad pruudikimbud väga kalliks maksma minna.

Kui peigmees ei pelga sellist ettevõtmist enda kanda võtta, siis annab siinkohal nõu Eestis tunnustatud pulmavanem Martin Liivet: “Lp. Peigmees! Kingituse võlu on siiski kõige suurem kui pruudikimp teie armsamale teiepoolse üllatusena tuleb!”

Mis on viskekimp?

Tavaliselt ma ei soovita ehtameerikalikku pruudikimbu äraviskamist uuele pruutpaarile, kuna sinna kimpu on terve päeva jooksul akumuleerunud niivõrd palju positiivseid energiaid, et sellest kimbust võiks terve järgneva elu postiivseid energiaid ammutada. Et pulmapäeva energiaid talletada pikaks abieluks, soovitame me armastusega tehtud ja veel suurema armastusega peigmehe poolt kingitud pruudikimbu säilitada.

Kimbuviskamise traditsiooni jaoks teeme lihtsatest lilledest ümarkimbu ehk viskekimbu, millega pole pruutpaaril mingit seost.

Kas ja kuidas saab säilitada oma pulmapäeva sümbolit — pruudikimpu?

Pruudikimpu, kuhu on pulmapäeval akumuleeritud suur kogus positiivseid emotsioone, saab nüüd edukalt säilitada kauni pildiraami sees pikki aastaid koos peigmehe ülikonnakaunistuse ning noorpaari nimemonogrammi ja pulmakuupäevaga.Selle perereliikivia nimi on ÕNNEKAPSEL ja sellel peatusime eelmises blogiloos pikemalt. Uus tehnoloogia, mille esmased kasutuselevõtjad olid ameeriklased, lubab, et pruudikimp säilib oma algsel kujul 30.aastat!

Kel pulmapäev ammu möödas, aga hing ihaldab ikka veel kaunist mälestust, võib selle saada, kui annate tegijale pruudikimbust pildi, mille järgi saab kimbukuju ja lilled taastada ja seejärel kuivatada ilusa mälestusena pildiraami sees. Sellist võimalust on kasutanud mitmed mehed, kes tahavad pulma aastapäeval oma kallist kaasat millegi erilisega üllatada!

Järgmisel nädalal on Delfi Naisteka uus teema: Mis saab külaliste kingitud lilledest?