Ausalt öeldes pole kumbki variant hea, sest suvekuumas autos ei jää lilledest peale pulmasõitu peokohta midagi järele ja peokoha käepärast leiutatud anumatesse kokkusurutud lilled ei näita head tooni ega ole ka dekoorielemendiks.

Tegelikult on nii, et külaline jälgib väga teraselt, mis saab edasi tema kingitud lilledest. Oma pulmakorraldusajaloos olen näinud olukordi, kui külaline tuleb vaatama ja leidma oma lillekesi ajal, kui meie agentuuri florist teeb külaliste lilledest seadeid.

Kuidas siis ikkagi on tark käituda külaliste lilledega?

Siin on mitu varianti: a) noorpaar paneb kutsele vastava märke, et palume lilli mitte tuua või siis teksti, kus on vastav viide: meil on avatud lillearve sellel kontol.

Viimasel puhul teeb külaline sinna vastava kande südame ja võimaluste järgi ning seda summat kasutatakse ühtlaseks peodekooriks juba vastavalt noorpaari poolt valitud pulmavärvile ja pulmalillele.

Aga on veel üks kaval variant!

Floristid on tulnud noorpaarile sammu võrra vastu ja üsnagi leidlikult ning uudselt lahendanud pulmakülaliste kingitud lilledeprobleemi. On hoopis teine tera, kui õppinud meisterflorist teeb kingitud lilledest lauaseaded, arvestades iga lille omapära ja värvide kooskõla.

Siinkohal saame mitu kasutegurit:

1. Külalised näevad oma südamest kingitud lilli hoolitsetuina ja veel silmailu pakkuvatena kogu peo jooksul.

2. Pruutpaaril on lihtne pärast peo lõppu lilled oma koju viia — lilled vajavad vaid ainult kastmist, kuid eraldi vaase pole neile vaja leida.

3. Pruutpaaril pole elavate lillede peale vaja kulutada, et peosaali kaunistada!

Loe ka: