1. Laulasmaa spaahotell. Selle hotelli suur eelis teiste spaade ees on kindlasti asukoht looduskaunis kohas. Tegevust ei jagu mitte vaid vee-ja saunakeskuses, vaid ka looduses. Ilmselt pole olemas last, kellele ei meeldiks puude otsas ronida, varbaid merevees leotada ning rannaliival losse ehitada. Seda kõike Laulasmaa pakub. Mererand on hotellist vaid mõnekümne meetri kaugusel.

Veekeskus on lapsevanema pilgu läbi täpselt paraja suurusega ning basseine pole liiga palju, nii et lapsed ei saa silma alt ära kaduda. Lastebasseini, mis on 35 sentimeetrit sügav, kõrval on mugavad lebotoolid, nii et lapsel saab silma peal hoida ka basseinist väljas olles. Olemas on ujumisrõngad, -vestid ja pallid.

Saunakompleksis on auru- ja aroomi- ning soolasaun, mis ei ole liiga palavad ja sobivad külastamiseks ka koos lapsega.

2. Saka Cliff Hotel & Spa. Saka meeldib meile selle poolest, et majas on kõik käe-jala juures ning ka spaaosa on väike ning bassein ei ole samuti teab mis suur, kuid kõike on piisavalt, et lapsega koos lustida. Plussiks kindlasti see, et toas oli olemas ka lapse mõõtudes hommikumantel.

Miinuseks seinaga eraldatud lastebassein, mis tundub kummaline, et lapsel ei saa silma peal hoida ise basseinis olla, vaid tuleb seal kõrval seista. Ka Saka mõisa spaahotell asub looduslikult kaunis paigas. Põhja.Eesti Pankranniku serval, kus Balti klint saavitab oma suurima kõrguse — 55 meetrit üle merepinna.

Lähedal asuvatest vaatamisväärsustest soovitame kindlasti külastada Kuremäe kloostrit, Narva kindlust ja Kiviõli tuhamäge. Lastele meeldib kindlasti ka majas ringi jalutav mõisakass.

Foto: Saka mõis

3. Mäetaguse Mõisa Hotell & SPA. Soojasõbrad, see on spaa teie maitsele! Mäetaguse spaa näol on tegemist kõige soojema mõisaspaaga. Mäetagusel käivad kohalikud beebikoolid ja lapsevanemad just seetõttu suplemas, et nende supelmaja õhu- .ja veetemperatuur on timmitud kõrgemaks, kui tavapäraselt ollakse harjunud. Tegu on väga kompaktse spaaga, kus õhutemperatuuri annab kõrgemana hoida.

Aktiivseks puhkuseks saab laenutada jalgrattaid ja rentida ATV-sid.

4. Kubija hotell-loodusspaa. Võrus asuv Kubija hotell asub männimetsade vahel piirkonnas, mis on tuntud rikkumata looduse poolest. Matkarajad algavad kohe hotelli tagant metsatukast ning garanteeritud on täielik puhkus vaikuses ja rahus, loodusega kooskõlas.

Kubija hotell asub tegelikult Võru linnas, kuid mulje jääb nagu oleksite kusagil asustamata Võrumaa metsas. Pärast mõnusat matka pakub hubane ja kodune spaa-osa tõelist lõõgastust. Lastega pered on hotelli väga oodatud, neile on seal päris vahvad tegevused välja mõeldud. Loomulikult ei puudu ka auhinnad. Küsige julgelt administraatorilt endale üks tegelusraamat ja uurige järgi, millega tegu.

Foto: Hotelliveeb.ee

5. V Spa. Tartus asuv V Spa on viinud spaapuhkuse uuele tasemele. See pakub lustimisrõõmu nii lastele kui lapsemeelsetele. Lastebassein on madal ning meie arvates mõeldud päris pisikestele külastajatele, kuid ka kohe neljaseks saav laps ei tahtnud sealt liikuda. Suures basseinis said meie lemmikkohtadeks vastuvoolu ujumine, veealused massaažitoolid ja veebaar, kus vees istudes sai endale juua ja süüa tellida.

Isegi kui teie laps ei ole suur saunataja, siis lõõgastusmaailmas ootab teid tõeline üllatus. Täiesti ehe rand ja rannaliiv. Pärast on küll tükk tegemist, et liiv riiete vahelt kätte saada, kuid see oli osa lõbust.