Kõik tooted on ostetud Kristiine Prismast ning hinnad on seisuga 19.06

1.  Gruusia šašlõkk

Rannarootsi
1 kg
6,79 eur
Esiteks näeb šašlõkk taldrikul väga ahvatlev välja. Suured ja taised tükid on korralikult marinaadised, pole liiga lödiks klopitud ja lõhnavad nii, nagu ühelt šašlõkilt ootaks — isuäratavalt! Teiseks — maitsetega ei ole üle pingutatud, aga kokku ka hoitud mitte, nii soola kui vürtsi on parasjagu ning kõik sööjad kiidavad. Klassikaline šašlõkk, just selline, mida jaaniõhtul pärast saunast tulekut tahaks ja mida sööks ka ilma salati või õlleta. Võitjas polnud seekord kahtlustki.


2. Värska šašlõkk Värska originaali ja vürtsidega seakaelakarbonaad
Maks & Moorits
1 kg
6,45 eur

Kõigepealt kütkestab sööjaid šašlõki omapärane, kuid väga meeldiv saunalõhn. Maitse on lihal omapärane, kuid kindlasti mitte halb — ükski maitse ei domineeri ja ei teki vastupandamatut vajadust liha salati või õllega alla loputada. Osad testijad arvasid, et see liha võiks sobida kogu perega grillimiseks, sest šašlõkk pole üle soolatud või liiga kaua äädikas marineerinud ja maitseb kindlasti ka pere pisematele. Paari testija meelest oli see maitse natuke liiga iseloomutu — sööd ja unustad, kuid jaaniõhtuks sobib suurepäraselt.


3-4. Metsmustika šašlõkk seakaelakarbonaadist
Rakvere
1 kg
6,84 eur

Siin pole küll marinaadiga kokku hoitud — lihatükid on paksult tumepruuni kastmega kaetud. Kleepuv ja magus marinaad meenutab barbeque kastet ja on osade testijate jaoks selgelt liiga magus ja rasvane — nagu moosi sisse oleks kastetud. Maiasmokad aga kiidavad taevani ja nõuavad lisa. Taolise liha puhul tuleb grillides väga ettevaatlik olla, et kaste peale ära ei kõrbeks ja liha seest tooreks ei jääks, seega pole tegu väga mugava šašlõkiga, mille võid lihtsalt grillile unustada. Lapsed peletab kindlasti kaugele vänge lõhn, mis valmisšašlõkilt tuleb ja ka ehmatavalt pruun välimus võib pisematele veidi hirmuäratav tunduda.


3-4. Armeenia šašlõkk
Armeenia Grill
1,016 kg
7,98 eur/kg

Šašlõkitükid on eestlaste jaoks ehmatavalt suured, kuid grillmeistri sõnul Armeenias just sel moel liha serveeritaksegi. Väga julgelt maitsestatud liha on taine ja mahlane, mitte ühtegi üleliigset pekiriba pole näha ega hamba all tunda. Ka sibulamaitse tuleb selgelt läbi. Lisaks näeb grillitud liha taldrikul lihtsalt imeline välja. Kuid paar testijat arvasid siiski, et soola on natukene liiga heldelt saanud. Kui liha millegagi alla loputada ei ole, jääb magedama toidu armastajatele suhu üsna kibe mekk. Kuna tegu on ühe testija lemmikšašlõkiga, tundis ta selle muidugi kohe ära.


Rohelise sibula šašlõkk
Karni
800g
5,64 eur

Tihke ja taine liha meenutab tekstuurilt mitte grill-liha, vaid hoopis praeliha, aga see ei ole tingimata halb. “Kuiv nagu Ansipi kõnepruuk, aga kõik muu šašlõki juurde kuuluv on olemas,” kommenteeris üks testijatest. Mis soolasesõpradele selle liha juures ei meeldinud, oli selgelt ja tugevalt magus järelmekk, mille peale oleks tahtnud soolaheeringat või vähemalt külma õlut. Tõenäoliselt meeldib see mekk aasia köögi sõpradele.


Šašlõkk sibulaga
Luha Grill
800 g
5,04 eur

Väga imelikult vesine ja lödi konsistets — nagu valmistaja oleks köögis eriti vihaseks saanud ja lihahaamriga šašlõkile korraliku keretäie andnud. Või siis šašlõki enne pakki panemist ise läbi nätsutanud. Maitsel pole väga vigagi, soola ja vürtsi on küllalt, kuid punktid tõmbab maha just see ebameeldiv konsistents.


Klassikaline šašlõkk
Otepää lihatööstus
1400 g
6,64 eur

See liha võib pekki käia, teatas üks testijatest taldrikul lebavaid pekitükke vaadates. Ei tea, kas tegu oli ebaõnnestunud karbiga või ongi toote sihtgrupiks heinaniitmiselt tulevad näljased suured talumehed, kuid tailiha on selle pekikuhila seest raske leida. Äädikat on liiga palju, soola on liiga palju, sibulat on liiga palju ja vett on liiga palju. Aga liha on liiga vähe.


Gurmee šašlõkk
A-vorst
500 g
4,79 eur

Võrreldes eelmise pekikuhjaga näeb see liha väga seksikalt punane välja, kuid naturaalsest roosast on asi ikka väga kaugel. Šašlõkk on seest kui väljast nii punane, et testijatel tekib esialgu kahtlus, kas see mitte tooreks pole jäänud. Ei ole toores, ongi sellist värvi! Maitse on väga võlts ja väga keemiline ning teist tükki keegi enam ei taha. Gurmeest on asi ikka miljonite valgusaastate kaugusel.


Šašlõkk kefiirimaitseline
AS Uvic
1 kg
5,89 eur

Esimesena jäävad taldrikul silma suured pekitükid ja kahjuks said kõik testijad  esimeseks ampsuks suutäie vintsket ja läbi kasvanud pekki. Väga ebameeldiv. Lõpuks peki seest mõned lihatükid üles leidnud testijad olid üksmeelel — see on kõikidest testis osalenutest kõige maitsetum šašlõkk, mida jääb meenutama eriliselt hapu ja vastik järelmekk.


A.le Coq Sealiha šašlõkk premium õlle marinaadis
Saaremaa lihatööstus
800 g
6,69 eur

Suured korralikud tailihatükid näevad väga isuäratavad välja, pekki väga ei paista ning testijate ootused on kõrged. Vaimustus lahtub aga kohe, kui esimene tükk liha suhu jõuab. Selline tunne, nagu sööks sooja pekki maitseainetega. “Kas see on pahaks läinud?” küsivad kaks testijat justkui ühest suust. Alkoholilõhn on juures, kuid tundub, et šašlõkki on marineeritud pärast pidu alles jäänud liisunud õllejääkides. Kahjuks ei ole väga hästi õnnestunud toode.