Keefirimarinaadis lambaliha

Vaja läheb:

300 ml Tere keefir 2,5%

500 g lambaliha (karree)

1 tl hakitud küüslauku

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 tl jahvatatud koriandrit

toiduõli 0,5 tl

hakitud tšillit 0,5 tl

hakitud ingverit

värsket koriandrit

lavašši

kirsstomateid

Lõika lambaliha portsjoniteks ja maitsesta küüslaugu, vürtsköömne, koriandri, tšilli ja ingveriga. Seejärel vala liha üle keefiriga ja sega kõik uuesti kokku. Aseta 4-5 tunniks külmikusse seisma. Grilli lambakarretükid. Kaunista valmis liha värske koriandriga ning serveeri koos lavaši ja kirsstomatitega.


Lahja suvejook

Vaja läheb:

0.5 l keefirit

2 dl apelsinimahla

100 g maasikaid

Vala blenderisse maasikad. Kalla peale hapupiimajook ja apelsinimahl. Püreeri ühtlaseks.

Keefiripannkoogid

Vaja läheb:

1 l keefirit

4 suurt muna

1 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

0,5 tl soola

5 dl jahu

serveerimiseks marju ja tuhksuhkrut

Sega keefir ja munad. Lisa suhkur, vanillisuhkur, sool ja jahu. Sega ühtlaseks taignaks. Küpseta õlis väiksemad või suuremad pannkoogid. Paku moosiga.