Õhtusöögiretseptid: lihtne lambakarree, keefiripannkoogid ja üks kerge suvejook
Keefirimarinaadis lambaliha
Vaja läheb:
300 ml Tere keefir 2,5%
500 g lambaliha (karree)
1 tl hakitud küüslauku
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl jahvatatud koriandrit
toiduõli 0,5 tl
hakitud tšillit 0,5 tl
hakitud ingverit
värsket koriandrit
lavašši
kirsstomateid
Lõika lambaliha portsjoniteks ja maitsesta küüslaugu, vürtsköömne, koriandri, tšilli ja ingveriga. Seejärel vala liha üle keefiriga ja sega kõik uuesti kokku. Aseta 4-5 tunniks külmikusse seisma. Grilli lambakarretükid. Kaunista valmis liha värske koriandriga ning serveeri koos lavaši ja kirsstomatitega.
Lahja suvejook
Vaja läheb:
0.5 l keefirit
2 dl apelsinimahla
100 g maasikaid
Vala blenderisse maasikad. Kalla peale hapupiimajook ja apelsinimahl. Püreeri ühtlaseks.
Keefiripannkoogid
Vaja läheb:
1 l keefirit
4 suurt muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
0,5 tl soola
5 dl jahu
serveerimiseks marju ja tuhksuhkrut
Sega keefir ja munad. Lisa suhkur, vanillisuhkur, sool ja jahu. Sega ühtlaseks taignaks. Küpseta õlis väiksemad või suuremad pannkoogid. Paku moosiga.