Kõige olulisem on valida õige võrevoodi ning madrats, mis tagavad lapsele turvalise ja mugava une. Ning juhul, kui olete otsustanud kasutada oma sõbra või sugulase vana lapsevoodit, tuleb kindlasti veenduda, et voodil ei oleks mõrasid, lahtiseid kruve ega puidul nähtavaid pinde. Voodisse tuleb valida ka sobiva suurusega madrats – madratsist voodiservani ei tohiks jääda rohkem kui kahe sõrme laiune vahe.

Polsterdatud voodi kasutamine ei ole vajalik. Kuid kui soovite siiski pehmendatud seintega lahendust, tasuks valida õhem vooderdus. Kuigi instinktid sunnivad meid tihti valima paksema ja pehmema vooderduse, tuleks siiski meeles pidada, et selline polsterdus ei ole tegelikult väga ohutu. Lisaks tuleb veenduda, et polsterdus on kindlalt voodi külge kinnitatud ega kukuks voodi seinte küljest lahti.

Voodi madrats on vajalik katta niiskuskindla kattega, millel on pehme pealispind, mis hoiab beebi ka külmadel talvepäevadel soojas, lisaks on pehme kate mugavam kui plastiku või kummi pealisega linad. Puuvillane tekk ja pehme madrats tagavad beebile tõeliselt magusa une.

Alla 2aastased lapsed peaksid magama esialgu kas väga õhukesel padjal või täitsa ilma selleta. Väldi ka kasutamast sünteetilisi mittelooduslikke materjale ning ürita valida madrats, mis on täidetud naturaalse sisuga. Lisaks veendu, et madratsil ning voodipesul puuduksid narmad või nöörid, mille beebi võiks mähkida ümber oma kaela, mis võib lõppeda kurbade tagajärgedega.

Ning lõpetuseks on tähtis pöörata tähelepanu ka lapse magamispoosile. Ideaalis võiks laps magada selili, sest on teaduslikult tõestatud, et lapsed, kes magavad selili, haigestuvad vähemtõenäoliselt. Juhul, kui laps magab mitmes erinevas kohas, tuleks talle kõikjal tagada sama kvaliteetsed magamistingimused.

Jaga
Kommentaarid