350 g pastat (teokarpe või spiraale)

200 g väga väikesteks õisikuteks lõigatud ja õhukeselt viilutatud vartega brokolit

2 spl oliiviõli 350 g kontideta ja nahata õhukeselt viilutatud broilerifileed

200 g veeranditeks lõigatud shampinjone

4 spl päikesekuivatatud tomatite pastat või

4 hästi peeneks hakitud päikesekuivatatud tomatit

80 g pehmet küüslaugu ja maitserohelisega toorjuustu

300 ml rõõska koort

KATTEKS

40 g peeneks hakitud rohelist sibulat
100 g riivitud Cheddari juustu (võid katsetada ka Parmesaniga)
1 peenelt hakitud küüslauguküüs
50 g mandlilaaste

1 Kuumuta ahi 190 kraadini. Lase potis soolaga maitsestatud vesi keema. Vala sisse pasta, sega hästi ja lase taas keema. Keeda 6 minutit, lisa brokoli ja keeda veel 5–6 minutit, kuni pasta on pehme. Kurna hästi ja pane pasta ja brokoli uuesti potti.

2 Kuumuta õli laial pannil. Pane kanatükid pannile ja prae, kuni liha on kergelt pruunikas. Lisa shampinjonid ja sega 1 min. Seejärel sega juurde tomatipasta, juust ja rõõsk koor. Lase tasasel tulel kaane all keeda, sega vahepeal. Keeda, kuni juust on sulanud ja kaste on saanud õige paksuse. Maitsesta soola ja pipraga.

3 Vala kaste pastale. Sega ettevaatlikult, kuni kogu pasta on kastmene. Aseta kastmega pasta madalasse (u 1,7 l) kuumusekindlasse nõusse ja tasanda roa pealispind. 4 Sega roheline sibul, Cheddar, küüslauk ja mandlilaastud ning puista pastale. Küpseta 20 minutit, kuni roog muutub kuldpruuniks.

NÕUANNE Tee omamoodi — kana ja brokoli asemel proovi seda näiteks singikuubikute ja aedubadega.

Tandoori kana

400 g kanafileed
4 tl tandoori maitseainesegu või pastat
1 sidruni mahl
4 purustatud küüslauguküünt
4 spl sojakastet
4 spl maitsestamata jogurtit
soola

1 Tükelda kanafilee suupärasteks tükkideks.

2 Sega jogurt, soja, tandoori maitseaine, küüslauk, sidrunimahl ja sool marinaadiks ning vala kanale. Sega hoolega. Jäta mõneks tunniks või üleöö maitsestuma.

3 Võta kanatükid marinaadist välja. Prae kuumal pannil kuldpruuniks, aseta kandikule ja piserda peale natuke sidrunimahla. Serveeri soojalt või külmalt.

Guljashsh-supp

4 portsjonit

50 g suitsusinki või -ribi
200 g sibulat
1 spl paprikapulbrit
300 g hakkliha
1,5dl valget veini
1 tl soola
1/4 tl valget pipart
1 tl köömneid
1 tl majoraani
2 küüslauguküünt
2 spl tomatipüreed
11 vett
300 g kartuleid
1 roheline keskmise suurusega paprika
1/4–1/2 tl Cayenne’i pipart

1 Lõika suitsuliha kuubikuteks. Kuumuta kuubikuid kergelt potipõhjas.

2 Koori ja haki sibulad. Kuumuta neid veidi koos lihaga. Lisa paprikapulber.

3 Murenda sinna juurde hakkliha ja kuumuta seda koos muude ainetega 5–10 minutit.

4 Lisa vein, sool, maitseained, purustatud küüslauk, tomatipüree ja vesi. Lase keema tõusta.

5 Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Eemalda paprikast seemned ja lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Lisa kartulid ja paprikad potti. Lase 15–20 minutit haududa.

6 Maitsesta (ettevaatlikult) Cayenne’i pipraga ja kui vaja, lisa soola. Serveeri koos sepiku ja näiteks juustuga.