Ühepajatoit varasügiste aedviljadega

Nutikas on valmistada roogi neist köögiviljadest, mille parimad omadused kipuvad kiiresti käest minema. See retsept näitab, kui mitmekülgselt kasutatav võib olla kalkuniliha.

400 g kalkuni kintsuliha
1 sl õli ja võid
soola, pipart
2 porgandit
veerand keskmisest kapsapeast
0,5 suvikõrvitsat
4–5 väikest kartulit
3 tomatit
värsket peterselli
1–2 sl mahedat sinepit
rõõska koort

Tükelda kalkuniliha kuubikuteks. Pruunista neid hautamispotis või ja õli segus. Maitsesta seejärel soola ja pipraga ning lisa tükeldatud aedviljad (tomat lisa hiljem). Hauta mõõdukas kuumuses kuni toiduainete pehmenemiseni, lisa sinep, rohkelt hakitud peterselli ja tomatisektorid. Soovi korral lisa pisut rõõska koort. Kuumuta keemiseni ja serveeri.

Valge šokolaadi küpsised

u 12 tk

100 g võid või margariini
1 1/2 dl suhkrut
1 muna
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit
100 g valget šokolaadi

Kuumuta ahi 175 ºC. Vahusta või ja suhkur. Lisa muna ja sega ühtlaseks massiks. Sega omavahel küpsetuspulber, kakao ja jahu. Lisa see muna ja rasvaine segusse ning sega ühtlaseks.

Haki valge šokolaad väiksemateks tükkideks (kuid mitte väga väikesteks, muidu sulab küpsetades liiga ära) ja sega taina hulka.

Tõsta u 12 tainakuhjakest küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile, jättes mõnesentimeetrised vahed. Vajuta kuhjad natuke lamedamaks. Küpseta u 12 minutit. Lase natuke jahtuda ja siis tõsta pannilt. Eriti hästi maitsevad šokolaadiküpsised külma piimaga.