Vähem on aga räägitud oomega-3 rasvhapete positiivsest mõjust lastele.

Tegelikult on oomega-3 rasvhapped kasvavale lapsele lausa hädavajalikud, toetades tema arengut ja kasvamist juba looteeast alates. Paljude positiivsete omaduste kõrval aitavad  oomega-3 rasvhapped parandada ka mälu ning teravdavad tähelepanu. Eriti oluline on see hüperaktiivsete ja keskendumisraskustega laste puhul.

Apovit SmartKidz maitseb nii lastele kui täiskasvanutele

Apovit SmartKidz sidrunimaitselised pehmed geelpadjakesed sisaldavad nii oomega-3 rasvhappeid kui A-, D- ja E-vitamiini.

Toode on mõeldud eelkõige lastele ja noorukitele õppimis- ja keskendumisvõime soodustamiseks. Samas sobib Apovit SmartKidz ka täiskasvanutele, kes tahavad kergel ning maitsval moel kätte saada oma igapäevase tervist tugevdava kalaõli annuse.

Soovitatav päevane annus on 1-2 geelpadjakest alates 3. eluaastast. Geelpadjakesi võivad tarvitada ka nooremad lapsed, juhul kui nad oskavad närida. Soovitatav annus on sel juhul sama mis vanemate laste puhul, 1-2 geelpadjakest päevas. Soovitatavat päevast annust ei tohi ületada rasvlahustuvate A- ja D-vitamiinide sisalduse tõttu.

Miks peaks tarvitama APOVIT SmartKidzi?

Oomega-3 rasvhapped osalevad aju, närvisüsteemi ning silma võrkkesta ülesehitamises.1 Kliinilised uuringud on näidanud, et oomega-3 rasvhapete tarvitamine raseduse ajal tõstab lapse IQ taset2, samuti on tõestatud seos oomega-3 rasvhapete taseme ja lapse kõneoskuste vahel.3 Hüperaktiivsuse sümptomitega laste puhul on oomega-3 rasvhapete manustamine andnud kontsentreerumisvõimet parandavaid tulemusi.4 Vitamiinid A ja D on olulised immuunsüsteemile. Näiteks suurendab D-vitamiini puudus hingamisteede infektsioonidesse nakatumise tõenäosust.5 D-vitamiin on oluline ka luustikule.

Kas toodet võivad kasutada rasedad ning imetavad emad?

Rasedad ja imetavad emad võivad Apovit SmartKidzi julgelt tarvitada, kuna sel perioodil on vajadus oomega-3 rasvhapete järele suurem kui tavaliselt. Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) soovitab rasedatel ning rinnaga toitvatel naistel loote ja lapse vajaduste rahuldamiseks võtta iga päev vähemalt 2,6g küllastumata oomega-3 rasvhappeid. Uuringute tulemusena on selgunud, et neil lastel, kelle ema tarvitas asendamatuid oomega-3 rasvhappeid, on paremad tulemused intelligentsustestides ning parem psühhomotoorne areng.6

Kõikide nimetatud omaduste tõttu tuleks oomega-3 rasvhapete olulisust tähtsustada ka rahva üldist tervist silmas pidades. Nii näiteks soovitab Norra riik oma kodanikel võtta iga päev vähemalt ühe lusikatäie kalamaksaõli ehk 1-2 grammi oomega-3 rasvhappeid.

Hoolitsege enda ja oma laste tervise eest oomega-3 rasvhappeid süües. Eesti apteekidest leiab suures valikus tervist tugevdavaid kalaõli sisaldavaid tooteid.

Lisainformatsiooni saamiseks pöörduge julgelt apteekri poole!

1 Hadders-Algra M., Bouwstra H., van Goor S.A., jck-Brouwer D.A., Muskiet F.A. Prenatal and early postnatal fatty acidstatus and neurodevelopmental outcome. J. Perinat Med 2007, 35 Suppl 1 S28-S34.

2 Helland I.B., Smith L., Saarem K., Saugstad O.D., Drevon C.A. Maternal supplementation with very-long-chain n-3fatty acids during pregnancy and lactation augments children’s IQ at 4 years of age. Pedriatics 2003 Jan, 111(1); e39-e44.

 3 Ryan A., Nelson E. Assessing the effect of docosahexaeionicacid on cognitive functions in healthy, preschool children, a randomized placebo-controlled, doubleblind study. Clin Pediatr (Philal. 2008;47I4); 355-62.

4 Richardson A.J., Montgomery P. The Oxford Durham Study a randomized, controlled trial of dietary supplemetation with fatty acids in children with developmental  coordinationdisorder. Pediatrics 2005 May; 115(5); 1360-6.

 5 Ginde et al. Association between serum 25-hydroxyvitamin D level and upper respiratory tract infection in the third national health and nutrition examination survey. Arch Intern Med 2009; 169 (4); 384-390.

6 Singh M. Essentials Fatty Acids, DHA and Human Brain. Indian J. Pediatr 2005; 72 (3); 239-242.

EE-080113-272

Jaga
Kommentaarid